назад

В Ужгороді адвокати обмінювалися досвідом щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги

    30 березня в Ужгоtitulроді на нараді зібралися адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Метою зустрічі був продуктивний обмін досвідом та обговорення важливих аспектів роботи.

    Нараду з адвокатами проводили спільно – Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області та Ужгородський місцевий центр з надання БВПД. Окрім власне адвокатів, участь в обговоренні взяли начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру Павло Марамигін, директор Ужгородського місцевого центру Михайло Давиденко, заступник директора Ужгородського МЦ Еріка Кинєв, начальник відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Маріанна Чундак та заступник начальника відділу Вікторія Чепка.

    Під час зустрічі адвокати узагальнили практику проведення першої зустрічі з клієнтом та укладення угоди про узгодження позицій з клієнтом щодо ведення справи. Адже така угода сприяє з’ясуванню важливих обставин справи, отримання повної інформації від клієнта щодо справи, обранню тактики ведення справи та націленості на отримання бажаного для клієнта результату.

    Крім того, заступник директора Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Еріка Кинєв повідомила адвокатам, що з метою покращення якості правової допомоги, яка надається клієнтам, Ужгородський МЦ проводить анонімне анкетування клієнтів. У пропонованій до заповнення анкеті клієнт може відзначити як хорошу роботу адвоката, так і вказати на певні недоліки.

    Також юристи обговорили приклади успішних справ, після чого адвокати вирішили і надалі ділитись своїм досвідом з колегами, та, публікуючи інформацію про спосіб розв’язання тої чи іншої проблеми клієнта, допомагати таким чином й іншим громадянам у подібних справах.

DSC02744

DSC02745

DSC02751