назад

Варто знати: правопросвітницькі зустрічі для студентів-спортсменів

1

11 грудня 2017 року в Івано-Франківському коледжі фізичного виховання Національного університету фізичного виховання та спорту України в рамках проведення Всеукраїнського тижня права заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області та регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області Оксана Устимчук провели зустріч зі студентами-спортсменами (футболістами) та викладачами вузу.

На зустрічі обговорили питання правозахисту, здійснення повноважень Омбудсманом в області, їх взаємодії з структурами безоплатної правової допомоги та правозахисними організаціями.

 

2

Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук на зустрічі розкрив зміст понять: «права людини», «свободи людини», «гарантії прав та свобод людини і громадянина». Студентам-спортсменам роз’яснено, що права людини – це комплекс природних і непорушних свобод та юридичних можливостей, обумовлених фактом існування людини в цивілізованому суспільстві. Свободи людини – можливість чинити вибір відповідно до своїх бажань, інтересів і цілей на основі знання об’єктивної дійсності. Під гарантіями прав та свобод людини і громадянина розуміється система загальних і спеціально-юридичних засобів та інститутів, спрямованих на створення умов для реалізації прав людини, а також забезпечення їх всебічної охорони та захисту від порушень.

Також присутнім надано інформацію про мережу установ системи безоплатної правової допомоги регіону та поінформовано про пріоритетні напрямки діяльності регіонального та місцевих центрів, а також бюро правової допомоги.

3

Усі учасники заходу брали активну участь в обговорені питань реалізації їхніх прав, ставили власні запитання та отримували кваліфіковані відповіді фахівців у галузі права.

На зустрічі зі студентами також були організатори круглого столу: заступник директора з навчально-методичної роботи Івано-Франківського коледжу фізичного виховання Вадим Жилюк, завідувач заочного відділення Віталій Перевізник та викладач права Назар Вознюк.

4

Під час заходів учасники також дізналися про проведення Всеукраїнського тижня  права, коли він бува започаткований та яка його основна мета.

Володимир Ковальчук поінформував присутніх про запровадження загальнонаціонального проекту Міністерства юстиції України і Координаційного центру з надання правової допомоги  «Я МАЮ ПРАВО»,  про зміст  інформаційних буклетів, який полягає у підвищенні рівня знань громадян щодо своїх прав, правової свідомості та спроможності захищати свої права.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою: 

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)