назад

Василь Овдіюк розповів студентам про волонтерство та нагородив почесною грамотою волонтерку БПД Ліану Диновську

5 грудня – Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку.  Це один з міжнародних днів ООН. Присвячений особам, що займаються волонтерством. Тому, цей день у Регіональному центрі з надання БВПД у Рівненській області був присвячений темі волонтерства. Директор РЦ провів зустріч зі студентами різних курсів Навчально-наукового інституту права  Національного університету водного господарства та природокористування, а згодом з нагоди свята відзначив почесною грамотою волонтерку БПД Ліану Диновську.

Декілька десятків студентів різних курсів НУВГП завітали до Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області на зустріч з директором центру Василем Овдіюком. Відвідини установи відбулись 5 грудня у Міжнародний день волонтера, відтак і тема розмови була – волонтерство.

«Дехто з вас вже уклав з Регіональним центром договір на провадження волонтерської діяльності, решту – я закликаю це зробити. Для студентів волонтерство в системі БПД дає не лише додатковий бонус в зарахування практики, але й відкриває широкі можливості для самореалізації та напрацювання практичних знать та навичок», – зауважив Василь Овдіюк.

Присутнім він детально розповів про історію запровадження проєкту «Волонтер БПД», волонтерів, що співпрацюють з Регіональним центром та їх роботу. Також, продовжуючи тему проєктів, що реалізує система БПД, не оминув увагою Василь Овдіюк і пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінальних правопорушень». Тож присутні мали можливість дізнатись не лише про механізм реалізації на практиці Програми, але й послухати розповідь про успішні кейси, а таких на Рівненщині вже близько 20.

Разом з тим, керівник Регіонального центру більш детально познайомив студентів з системою безоплатної правової допомоги: її структурою, повноваженнями, Законом України «Про безоплатну правову допомогу», та послугами, які можуть отримати клієнти у центрах та бюро правової допомоги.

Проте на цьому заходи з нагоди Міжнародного дня волонтерів у Регіональному центрі не закінчились.

Після зустрічі зі студентами, до Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області завітала волонтерка БПД Ліана Диновська. Директор центру Василь Овдіюк зустрів її не з порожніми руками.

За вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики щодо підвищення правової свідомості громадян, успішну волонтерську діяльність у сфері надання безоплатної правової допомоги та з нагоди Міжнародного дня волонтера Ліана Диновська була нагороджена Почесною грамотою Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області.

Разом з Василем Овдіюком, але вже від свого відомства Ліану Диновську нагородили і представники ОК «Захід» за її активну волонтерську діяльність та з нагоди свята.