назад
13.01.17

Вдалий початок року: на Вінниччині створено новий дистанційний пункт консультування

11.01 (3)11 січня працівники Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги зустрілися з мешканцями та персоналом Вінницького будинку-інтернату для людей похилого віку з метою налагодження тісної співпраці.

Директор Вінницького місцевого центру з надання БВПД Лариса Пікановська та начальники відділів Олексій Смішний і Наталя Стець організували та забезпечили роботу нового дистанційного пункту консультування. Відтепер, мешканці закладу для людей похилого віку з усіма питаннями правового характеру можуть звертатися до працівників системи безоплатної правової допомоги, які відповідно до графіку будуть проводити консультування у приміщенні будинку-інтернату.

11.01 (4)

Лариса Пікановська зазначила: «З 4 січня 2017 року Президент України підписав Закон України «Про Вищу раду правосуддя», яким, зокрема, внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Робота центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги постійно покращується та вдосконалюється саме задля того, щоб звичайній людині було зручно та комфортно. Щоб кожна особа, яка потребує правової допомоги, могла без проблем отримати необхідні підказки та захист у найкоротші терміни та у найзручнішій формі».

Також для мешканців та персоналу будинку-інтернату будуть проводитись регулярні правопросвітницькі заходи задля підвищення правової спроможності та правової культури громадян.

Директор будинку-інтернату Сергій Якубовський висловив сподівання щодо подальшої плідної співпраці та наголосив, що створить усі необхідні умови для мешканців та персоналу закладу задля можливості реалізації їх права на отримання безоплатної правової допомоги, що підтверджує підписаний договір про співпрацю з Вінницьким місцевим центром з надання БВПД.11.01 (1)

Контактна адреса Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Вінниця, вул. Порика, 29, тел.: (0432)56-01-80.

Дізнатись більше інформації про безоплатну правову допомогу можна на сайті vinnytsya.legalaid.gov.ua, чи зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по території України).