назад

Відбулась дискусійна платформа до Дня боротьби за права жінок та міжнародний мир

65414561418323 лютого 2018 року директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко взяв участь у дискусійній платформі до Дня боротьби за права жінок та міжнародний мир «Права жінок: український політико-правовий контент!».

Захід відбувся на базі Чернігівського національного технологічного університету, на якому були присутні представники органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науковці.

Метою зустрічі було привернення уваги громадськості до проблем забезпечення прав жінок з метою попередження випадків соціального насильства, різноманітних форм дискримінації щодо жінок.

В ході свого виступу Володимир Бобруйко розповів про порядок поновлення порушених прав жінок у площині надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Очікуваним результатом дискусії було обговорення вітчизняних та міжнародно-правових аспектів запобігання порушення прав жінок, практичні рекомендації щодо забезпечення прав жінок на ринку праці, в економічній та політичній сферах, що сприятиме підвищенню соціальної захищеності жіноцтва.

На прикладах, були зазначені найбільш актуальні типові питання, з якими звертаються жінки за отриманням безоплатної вторинної правової допомоги.
Зокрема, директор Центру звернув увагу присутніх на зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», якими, до суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу віднесено осіб, постраждалих від домашнього насильства, а також зміни в законодавчих актах, якими посилено відповідальність за несплату аліментів.

Також, Володимир Бобруйко ознайомив всіх присутніх із загальнонаціональним правопросвітницьким проектом Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО» та поширив інформаційні матеріали, розроблені в рамках даного проекту та «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

Нагадуємо, за правовою допомогою звертайтесь до Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, за адресою: 14005, м. Чернігів, пр-кт. Миру, буд. 49а, офіс 709, телефон: (0462) 77-51-68.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103