назад

Відбулась перша зустріч експертної групи

IMG ekspert RC03 березня 2017 року відбулась перша зустріч експертної групи фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області, органів влади та місцевого самоврядування для оперативного реагування на проблемні питання, що виникають у мешканців міста та області.

Експертна група створена з метою реалізації соціальної програми Кабінету Міністрів України щодо забезпечення громадян безкоштовною правовою допомогою та рівного доступу до правосуддя окремих категорій громадян та посилення правової спроможності територіальних громад.

У вище зазначену експертну групу ввійшли представники Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації, Департаменту соціального захисту населення, Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області, Головного територіального управління юстиції у Львівській області, Львівського обласного центру зайнятості, Головного управління ДФС у Львівській області.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігор Микитин привітав учасників експертної групи з її створенням та подякував за підтримку ініціативи, яка має за мету покращення комунікації між партнерами задля ефективнішої роботи з надання мешканцям Львівщини безоплатної правової допомоги.

Упродовж зустрічі учасники експертної групи обговорили завдання, порядок організації та принципи роботи, конкретні питання двосторонніх взаємин та реалізації спільних проектів.

Так, начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру Орест Шот коротко розповів про структуру системи безоплатної допомоги, її головні завдання і можливості, а також пріоритети роботи на 2017 рік. Окрім цього, запропонував об’єднати спільні зусилля для розповсюдження інформації щодо змісту основних реформ, що здійснює Уряд, формування спроможних громад, обміну інформації щодо змін в законодавстві за напрямками роботи структур, організації спільного навчання з питань адміністративної реформи, реєстрації нерухомого майна, земельних питань, соціального та пенсійного забезпечення.

У свою чергу начальник відділу правової та кадрової роботи Львівської обласної ради Андрій Мельник та головний спеціаліст відділу правового забезпечення юридичного управління апарату Львівської обласної державної адміністрації Оксана Бакун звернули увагу на зміни у законодавстві щодо проведення адміністративної реформи, за результатами яких змінилась роль ЛОР та ЛОДА у цьому процесі, а також на спільність інтересів щодо допомоги мешканцям Львівщини в отриманні якісної правової допомоги.

В результаті, всі учасники експертної групи висловились за поглиблення відносин задля покращення якості надання правової допомоги та погодились взяти активну участь у проведенні 31 березня спільного заходу системи безоплатної правової допомоги Львівщини – «Дня учасника АТО».