назад

Відбулася керівна рада у Харкові обговорено подальші кроки удосконалення менеджменту центрів з надання БВПД у Луганській та Харківській областях

IMG 5986Сьогодні, 22 березня, у Харкові відбулося засідання керівної ради Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях та відповідних місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в цих областях. За результатами засідання прийняті рішення щодо покращення організації роботи відповідних центрів з надання БВПД. 

IMG 5986Сьогодні, 22 березня, у Харкові відбулося засідання керівної ради Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях та відповідних місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в цих областях. За результатами засідання прийняті рішення щодо покращення організації роботи відповідних центрів з надання БВПД. 

Учасники заходу – члени керівної ради (директори Регіонального центру з надання БВПД у Харківській та Луганській областях та відповідних місцевих центрів з надання БВПД в цих областях), перший заступник та заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Луганській та Харківській областях – Ольга Родіонова та Вікторія Гайворонська. Також у керівній раді взяв участь директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський.

IMG 5984

На порядку денному наради були наступні питання:
– Обговорення інформації за результатами робочої наради, яка відбулася з адвокатами 6 березня нинішнього року з метою знайомства адвокатів Харківщини, які співпрацюють із системою БПД, із нещодавно призначеним за результатом конкурсу директором Регіонального центру з надання БВПД у Луганській та Харківській областях Анатолієм Бородавкою, обговорення актуальних питань співпраці центрів із адвокатами у наданні БВПД.
– Розробка та затвердження місцевими центрами з надання БВПД Порядку розподілу справ між адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.
– Організація перевірки актів за надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіональним центром та місцевими центрами з надання БВПД.
– Розробка проекту Порядку надання місцевими центрами з надання БВПД безоплатної первинної правової допомоги.
– Заслуховування звіту Чугуївського місцевого центру з надання БВПД за результатами позачергової аудиторської перевірки цього центру.
– Обговорення результатів діяльності місцевих центрів з надання БВПД в Харківській та Луганській областях у першому кварталі 2017 року; а також – пропозицій щодо подальшого розвитку системи безоплатної вторинної правової допомоги в цих регіонах.

IMG 5979

За результатами керівної ради прийнято наступні рішення:
1. Місцевим центрам з надання БВПД доручено затвердити Порядки розподілу справ між адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу (у строк до 29.03.2017). 
2. Місцевим центрам з надання БВПД доручено доопрацювати Регламент надання безоплатної первинної правової допомоги  місцевим центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги та надати для рогзляду Регіональному центру з надання БВПД (у строк до 07.04.2017) .
2. Делегувати повноваження Регіонального центру з надання БВПД у Луганській та Харківській областях відповідним місцевим центрам щодо інформаційної підтримки, прийняття та опрацювання актів адвокатів за надання БВПД.
3. З метою налагодження ефективної співпраці з адвокатами вирішено запровадити регулярні зустрічі між представниками центрів та адвокатами для обговорення найактуальніших питань, що виникають в останніх під час надання безоплатної вторинної правової допомоги та у зв’язку із оплатою актів за надання такої допомоги.
4. Вирішено надіслати узагальнену інформацію про результати роботи Регіонального центру з надання БВПД у Луганській та Харківській областях та відповідних місцевих центрів з надання БВПД за І квартал 2017 року до місцевих центрів – з метою отримання пропозицій щодо виправлення допущених недоліків та виконання запланованих показників роботи.
5. Вирішено відзначити роботу Третього харківського та Первомайського місцевих центрів з надання БВПД.
6. Чугуївському місцевому центру з надання БВПД до 31.03.2017 доручено прозвітувати про виконання рекомендацій за результатами позачергового аудиту.

IMG 5986