назад

Відбулося засідання Керівної ради директорів системи надання безоплатної вторинної правової допомоги Одещини

kerivna rada 20.04.2017 2Сьогодні, 20 квітня 2017 року, у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області відбулося засідання Керівної ради директорів системи надання безоплатної правової допомоги Одещини. За результатами засідання прийняті рішення щодо покращення організації роботи відповідних центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги.

Участь у засіданні взяли керівники структурних підрозділів Регіонального центру,  директори місцевих центрів, а також керівник управління «Одеська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа» (далі -Платформа) Ірина Бондаренко. Засідання пройшло під головуванням директора Регіонального центру Світлани Клішиної.    

На початку засідання Ірина Бондаренко розповіла присутнім про успішні практики у роботі центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Одеського регіону за результатами моніторингу діяльності центрів, проведеної керівником впродовж кількох місяців.

kerivna rada 20.04.2017 1

Як зазначила керівник Платформи, за результатами анонімного анкетування  працівників центру та спілкування з ними в ході робочих поїздок в міста розташування центрів та бюро,  були визначені найбільш яскраві кейси вирішення робочих питань та супроводження робочих процесів.

Вона поділилася прикладами таких успішних практик та запропонувала учасникам засідання перейняти будь-які з них та застосувати у роботі: запровадження кураторства у місцевих центрах, розробка та використання алгоритму прийому та роботи з клієнтами, укладення та розробка буклетів на основі типових питань клієнтів, засоби дослідження проблем громади інтеграторами, ефективна діяльність мережі дистанційних пунктів консультування, засоби навчання працівників центрів.

Керівник Регіонального центру Світлана Клішина зазначила, що найближчим часом в життя втілюватимуться дві таких практики: ведення протоколу першої зустрічі з клієнтом та надання кожної консультації у письмового вигляді з метою накопичення правових відповідей на проблемні питання клієнтів центру та контролю за якістю наданих консультацій фахівцями центру.

Під час засідання Світлана Клішина обговорила з присутніми також питання механізму видання доручень місцевими центрами, можливості попереднього запису клієнта на прийом до спеціаліста бюро, посилення та контролю проведеної роботи у КІАСі, питання виконання планів діяльності центрів.

kerivna rada 20.04.2017 3

kerivna rada 20.04.2017 2

Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Олександр Мхітарян запропонував запровадити у роботі протокол узгодження правової позиції між клієнтом та адвокатом.

Начальник відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Анна Задирко обговорила з присутніми питання виплати винагороди адвокатам за актами надання БВПД у цивільних та адміністративних справах та відповіла на питання учасників заходу щодо особливостей таких виплат.

Про результати проведених перевірок діяльності Першого та Другого місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповіла на заході начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Ірина Чімбер