назад

Відбулося засідання Комунікаційного комітету системи правосуддя Одеської області

Сьогодні, 24 січня 2020 року, у приміщенні Ради адвокатів Одеської області, відбулося засідання Міжвідомчого комітету системи правосуддя Одеської області.
У заході взяли участь члени Комітету:

– голова Ради адвокатів Одеської області Йосип Бронз,
– голова Комітету з питань правової політики Верховної Ради України Андрій Костін,
– начальник управління ТУ Державної судової адміністрації України в Одеській області Тарас Лукаш,
– директорка Регіонального центру з надання БВПД Світлана Клішина,
– заступник голови Одеського апеляційного суду Андрій Дришлюк,
– заступники голови Ради адвокатів Одеської області Олександр Козлов та Олена Джабурія,
– начальниця юридичного відділу Територіального управління ДСАУ в Одеській області Ніна Львова,
– заступник начальника відділу ОНВ Головного управління Національної поліції в Одеській області Жанна Мішина,
– суддя Одеського окружного адміністративно суду Елла Катаєва.

На робочій зустрічі обговорювали планування діяльності Комітету у 2020 році, зокрема планування заходів та участь членів комітету в рамках програми «Популяризація серед молоді правосвідомості, правової культури та основ безпечної поведінки», яка знаходиться на розгляді у Департаменті освіти та науки Одеської міської ради. Реалізація програми здійснюватиметься на базі системи безоплатної правової допомоги Одеської області.
Також члени комітету розглянули проблеми розгляду судами скарг на ненадання інформації щодо адвокатських запитів, а також проблемні питання, пов’язані з розглядом справ щодо опіки та піклування.

Довідково.
Комітет створено 04 грудня 2017 року при Раді адвокатів Одеської області та є робочою групою, до складу якої входять установи місцевої влади, системи правосуддя і правоохоронних органів Одеського регіону.
Очолює Комітет голова Ради адвокатів Одеської області Йосип Бронз. Організаційну роботу Комітету очолює директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Клішина. До складу Комітету входять представники судової влади, прокуратури, поліції, юстиції, адвокатури та системи безоплатної правової допомоги.
Комітет реалізовує практичний підхід у забезпеченні скоординованих комунікацій і оперативного реагування на кризові ситуації і резонансні питання, що постають в системі правосуддя, а також для виявлення можливостей для співпраці з реалізації програм покращення доступу до правосуддя.