назад

Відбувся черговий навчальний практикум з оцінки якості надання безоплатної правової допомоги для адвокатів системи БПД

IMG-874422 лютого 2018 року Регіональним центром з надання БВПД у Львівській області організований навчальний практикум з оцінки якості надання безоплатної правової допомоги, який провела адвокат – начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Наталія Мелян.

Навчання мали на меті підвищення професійного рівня адвокатів, що працюють у системі безоплатної правової допомоги.

Наталія Мелян презентувала учасникам «Стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі» та «Стандарти якості надання безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесі», розповіла про трирічний досвід застосування адвокатами БВПД стандартів у кримінальному процесі.

IMG-8748

Упродовж заходу Наталія Мелян детально зупинилась на меті введення стандартів, що включають в себе такі складові як наявність однакових загальнообов’язкових правил гри для всіх сторін надання безоплатної правової допомоги; необхідність уніфікації дій; елемент захисту адвоката та забезпечення його сталого розвитку.

Учасники навчального практикуму відзначили, що такі стандарти є корисними, полегшують роботу адвоката та захищають від необґрунтованого притягнення до відповідальності, сприяють самодисципліні, підвищують професійний рівень.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).