назад

Відбувся черговий семінар для працівників юридичних служб

4

14 листопада 2017 року   відбулося чергове засідання постійно діючого семінару при Головному територіальному управлінні юстиції у Полтавській області для працівників юридичних служб підприємств, установ, організацій, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування м. Полтави та Полтавської області. Участь у даному заході взяли головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Дарина Бурба та головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності  та персоналу  Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лейла Мамедова.

 

         Під час заходу правники дізналися про реалізацію загальнонаціонального проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!». Про це учасникам семінару розповіла перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’я Бриндак.

Головний  спеціаліст сектору аналітики та статистики,  УДВС ГТУЮ у Полтавській області Лариса Манько ознайомила працівників юридичних служб з основними аспектами застосування нововведень законодавства при виконанні рішень про стягнення аліментів.6

Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності учасники семінару дізналися з виступу Валентини Коломієць, головного державного інспектора відділу комунікацій управління організації роботи ГУ ДФС у Полтавській області. 

         Про те, які новели конституційного законодавства України працівникам юридичних служб розповіла Інна Полховська, кандидат юридичних наук, доцент Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Про порядок розпорядження землями повідомила присутнім начальник юридичного управління Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Ірина Прудка.

         Про право на безоплатну правову допомогу в Україні розповіла головний спеціаліст відділу організаційної роботи юридичного   забезпечення діяльності та персоналу Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лейла Мамедова. Під час виступу фахівець місцевого центру поінформувала про те, що громадяни можуть реалізувати своє право на безоплатну первинну правову допомогу, а саме на отримання юридичних консультацій, правової інформації,  звернувшись до будь-якого з чотирьох місцевих центрів Полтавської області чи до бюро правової допомоги, яких в Полтавській області – 23. Також вона розповіла про категорію осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу та як вони можуть отримати її на практиці.1 0

«Звернувшись до фахівців місцевих центрів та бюро правової допомоги громадяни можуть отримати весь спектр правових послуг». Юридичні консультації можуть отримати всі без виключення громадяни. Визначені законодавством категорії осіб, окрім безоплатних юридичних консультацій мають право на складання документів процесуального характеру та  представлення їх інтересів у судах як адвокатами, так і фахівцями системи БПД»- зазначила Лейла Мамедова.

         Довідково. Постійно діючий семінар для працівників юридичних служб підприємств, установ, організацій, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування м. Полтави та Полтавської області започаткований Головним територіальним управлінням юстиції та проводиться вже понад 25 років. Учасниками семінару є представники юридичних служб органів виконавчої влади, місцевого самоврядування. Доповідачами на заході виступають фахівців органів юстиції області, системи безоплатної правової допомоги, фіскальної служби, судді Апеляційного суду Полтавської області та місцевих судів м. Полтави, управління Держгеокадастру, Пенсійного фонду, Управлінь праці та соціального захисту населення та інші представники органів виконавчої влади. Тематика занять формується відповідно до побажань слухачів, про які дізнаються шляхом проведення анкетувань на останньому засіданні семінару. Постійнодіючий семінар проводиться кожного другого вівторка місяця з вересня по травень.23634149 871690909661470 898495651 o

         Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Додатково повідомляємо, що цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.