назад
09.12.19

Відбувся навчальний семінар для юристів Контактного центру Києва

Для працівників КБУ «Контактний центр міста Києва» 1551 відбувся семінар на тему «Право громадян на медичну допомогу», організований та проведений спільно з Лівобережним київським місцевим центром з надання БВПД. Участь у заході взяли директор Лівобережного центру Леся Бурчак та адвокат Олена Гончаренко.

Потреба у проведенні семінару виникла у зв’язку зі збільшенням звернень громадян щодо отримання правової допомоги з питань, пов’язаних з медичним обслуговуванням, диспансерним лікуванням, неякісними послугами лікарів тощо.

Під час семінару Олена Гончаренко поділилась власним досвідом та напрацюваннями у сфері захисту прав пацієнтів на належну медичну допомогу, відшкодування матеріальних та моральних збитків, завданих неякісними медичними послугами.

Леся Бурчак навела приклади практики визнання осіб недієздатними при житті та після смерті, примусовому направленню на лікування та госпіталізації в лікувальний заклад. Особливу увагу слухачів було акцентовано на порядку дій у випадках, коли хворі становлять загрозу для оточення, та правових нормах Закону України «Про психіатричну допомогу».

Під час дискусії обговорювались можливості надання якісної правової допомоги громадянам, які звертаються до місцевих центрів та подальші спільні заходи, направлені на підвищення обізнаності населення про захист прав пацієнтів.