назад
30.06.17

Відбувся семінар для адвокатів системи БВПД у Київській області “Гарантування дотримання прав людини у кримінальному провадженні”

    30 червня Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області проведено тренінг для адвокатів системи безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області “Гарантування дотримання прав людини у кримінальному провадженні”.

    Метою проведення заходу стало надання допомоги в отриманні знань та практичних навичок в ефективному використанні правових позицій, висновків Верховного Суду в кримінальних провадженнях під час здійснення професійної діяльності адвокатів.
    Окрім того, під час семінару адвокатів навчали інструментам та процедурам доступу до рішень Європейського суду з прав людини за допомогою єдиної бази “Худок” з метою підвищення їх кваліфікації в частині практичного застосування рішень ЄСПЛ в кримінальному судочинстві.
    Також під час заходу учасників ознайомили з новелами законодавства про пробацію, функціями, завданнями та повноваженнями Служби пробації, підготовкою досудової доповіді щодо особи, обвинуваченої у вчиненні злочину, тощо.
    У заході взяли участь науковці Національної академії прокуратури, судді, представники Служби пробації. З вступною промовою щодо мети та очікувань від заходу виступив директор Регіонального центру Віктор Едгардович Кіккас. Перед учасниками заходу виступили заступник начальника відділу підготовки та підвищення кваліфікації військових прокурорів Національної академії прокуратури, кандидат юридичних наук Єні Олена Василівна, голова Білоцерківського міськрайонного суду Київської області Санін Володимир Миколайович, начальник Білоцерківського міськрайонного відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Якименко Ольга Сергіївна, директор Білоцерківського місцевого центру Оксана Сергіївна Сірик, працівники РЦ.
    Упродовж заходу значної уваги приділено таким актуальним питанням, як дотримання стандартів якості у професійній діяльності адвокатів, обговоренню кращих практик та позитивного досвіду роботи адвокатів Київщини, дотриманню вимог щодо звітності. По завершенню заходу учасники отримали пам’ятки, інші методичні матеріали, які можуть бути корисними для використання у подальшій роботі.