назад

З керівниками ізоляторів тимчасового тримання обговорили надання правової допомоги затриманим

сізо1     Навчальні збори керівників ізоляторів тимчасового тримання, самостійних конвойних підрозділів та відділів (секторів) організації діяльності ІТТ головних управлінь національної поліції у Вінницькій, Житомирській, Рівненській та Хмельницькій областях відбувся у Хмельницькому 22 червня. У заході взяв участь Сергій Дрелінський, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області.

     Сергій Дрелінський розповів керівникам ізоляторів тимчасового тримання про проблемні питання в організації роботи територіальних органів поліції з питань надання безоплатної правової допомоги затриманим особам та про особливості взаємодії поліції з регіональними центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

сізо2

     Він зауважив, що дотримання порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про затримання є запорукою забезпечення прав затриманих осіб і наголосив на важливості виконання Меморандуму про співпрацю між Міністерством юстиції та Національною поліцією, який було підписано 12 лютого 2016 року.

     Крім того, Сергій Дрелінський порушив питання якості постанов про залучення захисника для здійснення захисту особи у кримінальному провадженні; нагадав процедуру призначення захисника свідкам і потерпілим у кримінальних провадженнях, а також підстави відмови адвоката від здійснення захисту і підстави відмови підозрюваного від захисника, коли участь адвоката у справі є обов’язковою.

*   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, 2 поверх, офіс 222,м. Хмельницький. Тел. (0382) 720-149, 720-169, факс (0382) 720-149. Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.