назад

Центри правової допомоги Житомирської області на захисті військовослужбовців та учасників АТО

30.06.2017 - seminar 329 червня в.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська взяла участь у навчальному семінарі для спеціалістів місцевих центрів соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді та фахівців із соціальної роботи сільських, селищних рад ОТГ.

Для початку Наталія Радушинська повідомила про становлення системи БПД, діяльність Регіонального, місцевих центрів та бюро правової допомоги, правові підстави та порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Також Наталія Радушинська нагадала, що з 5 січня 2017 року набрали чинності зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», згідно яких розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. А це означає, що внутрішньо переміщенні особи; особи, які звернулися із заявою про взяття їх на облік як внутрішньо переміщених осіб; особи, які перебувають під юрисдикцією України і звернулися для отримання статусу особи, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; учасники бойових дій та іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» можуть звертатися до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги не тільки за юридичними консультаціями, але й зможуть отримати адвоката від держави для захисту своїх інтересів у суді.

30.06.2017 - seminar 2

Тому під час свого виступу особливу увагу в. о. директора Регіонального центру акцентувала на тому, як центри правової допомоги у Житомирській області надають безоплатну правову допомогу військовослужбовцям, у тому числі учасникам АТО.

«З початку 2017 року та станом на сьогоднішній день центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області організували та провели більше 60 зустрічей безпосередньо з ветеранами війни та особами, на яких поширюється дія Закону «Про статус ветеранів війни…” (в тому числі учасників АТО) та з громадськими організаціями у військкоматах, госпіталях, реабілітаційних центрах, військових частинах, – відмітила в.о. директора Регіонального центру Наталія Радушинська. – Під час таких зустрічей учасників АТО не тільки інформують про діяльність центрів та бюро правової допомоги, але й надають особисті консультації.

Учасники АТО особисто звертаються за консультаціями у центри та бюро правової допомоги. Відтак, у 2016 році безоплатну правову допомогу  отримали 1411 військовослужбовців. А станом на сьогоднішній день 2017 року – 1096».

30.06.2017 - seminar 4

До відома, у Житомирській області функціонують дистанційні та мобільні пункти для військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей, зокрема:
На базі госпіталю для інвалідів та ветеранів ВВВ (м. Бердичів, вул. Європейська 54). Мобільний пункт працює кожну другу середу місяця з 09:00 до 12:00.

На базі Бердичівського військового комісаріату (м. Бердичів, Л. Карастоянової, 49). Мобільний пункт працює в режимі телефонного дзвінка. Працівники Бердичівського МЦ здійснюють виїзний прийом громадян по мірі виникнення потреби.

На базі Романівського військового комісаріату (смт. Романів, вул. Котовського, 2). Мобільний пункт працює в режимі телефонного дзвінка. Працівники Романівського бюро здійснюють виїзний прийом громадян по мірі виникнення потреби.

На базі Любарського військового комісаріату (смт. Любар, вул. Миру). Мобільний пункт працює в режимі телефонного дзвінка. Працівники Романівського бюро здійснюють виїзний прийом громадян по мірі виникнення потреби.

На базі Житомирського військового шпиталь (м. Житомир, вул. Фещенка-Чопівського, 22).

На базі 31 Гарнізонного будинок офіцерів (м.Новоград-Волинський, вул. Леваневського, 2) щомісяця під час Загальних зборів ГО «СУВІ АТО».

На базі військової частини А 2365 (смт. Вакуленчук, Чуднівського району, Житомирської області). Мобільний пункт працює в режимі телефонного дзвінка. Працівники Бердичівського МЦ здійснюють виїзний прийом громадян по мірі виникнення потреби.