назад
12.05.17

Відбувся семінар-тренінг на тему: «Захист майнових прав внутрішньо переміщених осіб»

65 травня 2017 року в приміщенні Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні пройшов семінар-тренінг для працівників місцевих центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги та адвокатів на тему: «Захист майнових прав внутрішньо переміщених осіб».

Захід було організовано Першим київським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з Громадською організацією «КримSoS»  за сприяння представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні.

В заході прийняли участь співробітники відділів представництва, правової інформації та консультацій київських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Регіонального центру з надання з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві та адвокати системи безоплатної вторинної правової допомоги.

В ході семінару представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні Лідія Кузьменко ознайомила присутніх з Керівними принципами ООН з питань внутрішнього переміщення, які визначають права та гарантії відповідного захисту для внутрішньо переміщених осіб.

Представники Громадської організації «КримSoS» адвокати Марія Левченко та  Вікторія Савчук розповіли про особливості вчинення правочинів щодо майна, яке розташоване в зоні проведення анти-тнрористичної операції та в Автономній  Республіці Крим. На прикладах з власної судової практики представники Громадської організації «КримSoS» освітили шляхи визнання прав власності на нерухоме майно, яке  знаходиться на тимчасово непідконтрольних та окупованих територіях, розповіли про підсудність спорів щодо статусу цього майна. Виступаючі приділили особливу увагу практиці написання звернень до Європейського суду з прав людини з приводу витребування компенсації за знищене або ушкоджене майно від держави агресора.

У жвавій бесіді відбулось обговорення тем семінару з адвокатами та працівниками місцевих центрів, відбувся обмін досвідом, виконані практичні завдання з юридичних питань у групах. 

5

CAM04303

IMG 20170505 162447

 

30 квітня 2017 року фахівці Четвертого київського місцевого центру взяли участь в акції: «Велопатруль невідкладної безоплатної правової допомоги» в Національному комплексі “Експоцентр України” – ВДНГ, з метою підвищення правової свідомості, культури та освіченості населення.