назад

Відділ представництва Сарненського МЦ: підсумки роботи за перші 7 місяців

gol1

З 1 вересня 2016 року в Сарненському місцевому центрі з надання БВПД розпочав свою роботу відділ представництва. Окрім того, функції представництва інтересів громадян здійснюють і Березнівське, Володимирецьке, Дубровицьке та Рокитнівське бюро правової допомоги.

З початку роботи відділ представництва та бюро правової допомоги здійснили вагомий внесок у діяльність Сарненського МЦ. Їх функціювання значно розвантажило та зменшило обсяг роботи  адвокатів, які співпрацюють з місцевим центром, у питаннях складання документів процесуального характеру, представництва в судах, органах державної влади та місцевого самоврядування. 

Зокрема, за період роботи з 1 вересня до кінця березня Сарненський МЦ видав 351 наказ про надання відділом представництва та бюро правової допомоги безоплатної вторинної правової допомоги. За цей час було підготовлено та подано до суду 226 документів процесуального характеру. Це, зокрема, позовні заяви про визнання права власності, про збільшення розміру аліментів, про розірвання шлюбу та стягнення витрат з відповідача, про визнання дій незаконними та виплати грошової допомоги учасникам бойових дій, апеляційні скарги, скарги на дії державного виконавця, а також заяви про встановлення фактів, які мають юридичне значення.

Однією з перших справ, яку взяла у роботу начальник відділу представництва Марина Дрожжин, було звернення пані Надії (ім’я жінки змінене), яка звернулася до місцевого центру з питанням щодо складання процесуальних документів.

1

Начальник відділу представництва після вивчення документів підготувала позовну заяву про встановлення факту права власності та визнання права власності в порядку спадкування за заповітом.

За життя бабуся пані Надії залишила заповіт, яким заповідала клієнтці місцевого центру житловий будинок. Після смерті бабусі спадщина відкрилася, і пані Надія вирішила прийняти її. Однак державний нотаріус Сарненської районної державної нотаріальної контори Рівненської області виніс постанову про відмову у видачі свідоцтва про право на спадщину за заповітом, оскільки була відсутня реєстрація правовстановлюючих документів на спадкове майно.

Марина Дрожжин підготувала позовну заяву щодо встановлення права власності житлового будинку бабусі, яка померла, та визнання за пані Надією права власності на житловий будинок як на спадкове майно після смерті спадкодавця. Позовну заяву Сарненський районний суд розглянув та задовільнив.

Наразі у відділі представництва та бюро правової допомоги Сарненського місцевого центру в провадженні перебуває 51 справа, щодо яких здійснюється підготовка процесуальних документів, збір доказів та витребовується інформація з органів влади для звернення до суду.

Довідково. Сарненський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Сарни, вул. Широка, 22 (другий поверх приміщення «Приватбанку»). Тел.: (03655) 3-22-20, (067) 856 74 35. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Березнівське бюро правової допомоги: м. Березне, вул. Київська, 9 (приміщення ЦНАПу та статистики), тел. (03653)5-34-44, (067) 836 50 41, (096) 117 38 45.

Володимирецьке бюро правової допомоги: смт Володимирець, вул. Соборна, 20 (приміщення Володимирецької районної державної нотаріальної контори), тел. (03634) 2-58-08, (068) 091 88 85.

Дубровицьке бюро правової допомоги: м. Дубровиця, вул. Воробинська, 9 (приміщення районної бібліотеки), тел. (03658)2-00-06, (068) 085 13 52;.

Рокитнівське бюро правової допомоги: смт Рокитне, вул. Незалежності, 21 (приміщення Управління Державної казначейської служби України в Рокитнівському районі), тел. (03635)2-30-03, (097) 318 59 96.