назад

Відкриття Бюро правової допомоги у Турійську

Василишин Орест Васильович Черен Ольга МиколаївнаТроць АнастасіяБлащук Євгеній Ковальчук Василь Гут Богдан31 серпня 2016 року в приміщенні Турійського бюро правової допомоги відбулося засідання круглого столу з нагоди відкриття бюро.

Участь в роботі круглого столу взяли заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Євгеній Блащук, директор Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Ковальчук, головний спеціаліст відділу персоналу, інформаційної та матеріальної інфраструктури Ковельського місцевого центру Вікторія Тітова, заступник начальника Турійського бюро правової допомоги Богдан Гут, головний спеціаліст Турійського бюро правової допомоги Анастасія Троць, голова Турійської районної державної адміністрації Орест Василишин, голова Турійськоїї районної ради Ольга Черен, завідуючий Турійською державною нотаріальною конторою Анатолій Гут, завідуючий сектору з питань інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Турійської РДА Тетяна Яцюра, головний редактор Турійської районної газети “Народне слово” Світлана Невелич.

Василишин Орест Васильович Черен Ольга МиколаївнаТроць АнастасіяБлащук Євгеній

В ході роботи круглого столу заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Євгеній Блащук презентував представникам місцевої влади концепцію бюро правової допомоги, окреслив завдання, котрі стоять перед системою безоплатної правової допомоги в цілому та бюро правової допомоги зокрема.
Директор Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Ковальчук акцентував увагу присутніх на проблемах громади, над розв’язанням яких в першу чергу буде працювати Турійське бюро правової допомоги, на формах його роботи – виїзних прийомах, мобільних пунктах консультування, дистанційних точках доступу тощо.

Блащук Євгеній Ковальчук Василь Гут Богдан

Блащук Євгеній Ковальчук Василь Гут Богдан 2

Виконуючий обов’язків начальника Турійського бюро правової допомоги Богдан Гут зауважив, що робоча назва бюро правової допомоги – “офіс справедливості”. Саме це стане основним девізом та постулатом подальшої діяльності бюро на благо громади.

Василишин Орест Васильович Черен Ольга МиколаївнаТроць АнастасіяБлащук Євгеній Ковальчук Василь Гут Богдан 2

Голова Турійської районної ради Ольга Черен наголосила на тому, що потреба в існуванні подібної установи назріла давно – мешканці району в силу скрутного матеріального становища позбавлені можливості реалізувати свої найелементарніші права та законні інтереси. Як наслідок – подібні проблеми громадян лише консервуються, що створює додаткову напругу в громаді.

Яцюра Тетяна Володимирівна Невелич Світлана ФедорівнаКовальчук Василь 2

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Євгеній Блащук попросив представників місцевої влади про підтримку функціонування бюро правової допомоги в громаді та наголосив на необхідності спільного напрацювання форм та алгоритмів можливої співпраці з бюро.

Блащук Євгеній Ковальчук Василь Гут Богдан 3