назад
31.08.16

Відкриття Лебединського бюро. Шлях до якісної правової допомоги

31 серпня відбулося відкриття Лебединського бюро правової допомоги.

На урочистому заході з приводу відкриття бюро були присутні представники місцевої влади: заступник голови районної ради Світлана Горошко,  керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Павлюк, голова Лебединського районного суду Олександр Чхайло, начальник реєстраційної служби виконавчого комітету Лебединської міської ради Олег Філоненко, депутат обласної ради Валерій Чалий (він посприяв покращенню матеріального забезпечення бюро), заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної допомоги у Сумській області Валентина Волобуєва, директор Охтирського місцевого центру Тамара Козир, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Василь Бойко та інтегратор Марина Лапоног.

Директор Охтирського місцевого центру з надання БВПД  Тамара Козир представила присутнім керівника Лебединського бюро правової допомоги Сергія Іванова та головного спеціаліста Євгенію Логвіненко. Вона розповіла гостям, що установа буде здійснювати функції, подібні до функцій місцевих центрів БПД: надання первинної правової допомоги, забезпечення доступу до вторинної правової допомоги, правопросвітництво, доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції.

Заступник директора регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Волобуєва зазначила: «Утворення бюро прaвової допомоги передбaчено реформою оргaнів юстиції. Бюро прaцювaтимуть в cтруктурі центрів з нaдaння безоплaтної вторинної прaвової допомоги та нaдaвaтимуть юридичну допомогу населенню».

 

Окрім цього вона додала, що паралельно процедурі відкриття бюро правової допомоги на Сумщині реалізується пiлотний проект у сфері державної реєстрації громадських формувань, започаткований Міністерством юстиції України у червні.

 

 

Відповідно до нього передбачено розширення можливостей для забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань відповідно до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи.

 

Начальник організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Василь Бойко розповів присутнім про місію, бачення та розвиток правової допомоги, які розділяє команда безоплатної правової допомоги.

 

Керівник бюро правової допомогиСергій Івановповідомив, що бюро працює з понеділка по п’ятницю з 8.00-17.00 за адресою пл. Соборна, 29, номер телефону 2-14-15, 2-14-12.

 

Директор Охтирського місцевого центру з НБВПД наголосила на тому, що головна мета відкриття бюро – покращення доступу громадян України, особливо вразливих груп, до правосуддя та зокрема до безоплатної правової допомоги.

 

 

Цього ж дня Лебединське бюро правової допомоги отримало першого клієнта. Йому надано фахову юридичну консультацію та прийнято пакет документів для надання вторинної правової допомоги (призначення адвоката).