назад

Відкриття Всеукраїнського тижня права

IMG 1722 новый размерЗаступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Євгеній Блащук узяв участь у круглому столі з нагоди відкриття Всеукраїнського тижня права, присвяченому проблематиці прав людини.
Круглий стіл організований Головним територіальним управлінням юстиції у Волинській області у стінах у Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки.

Відкриваючи захід, начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти ГТУЮ у Волинській області Микола Герасимик відзначив, що 68 років тому, у 1948 році, Україна разом з іншими державами підписала прийняту Генеральною Асамблеєю ООН Загальну декларацію прав людини. Пізніше, 10 грудня, – день прийняття Декларації – отримав назву Дня прав людини. Відтоді саме у грудні ми підсумовуємо здобутки у забезпеченні прав і свобод громадян та розробляємо заходи щодо посилення правозахисної діяльності.

IMG 1725 новый размерЩорічно, починаючи з 2008 року, в Україні до Дня прав людини проводиться Всеукраїнський тиждень права. Не винятком для відзначення цієї дати є 2016 рік, де органам юстиції відводиться особлива роль.

IMG 1732 новый размерПро систему надання безоплатної правової допомоги розповів учасникам зустрічі заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Євгеній Блащук. Він охарактеризував роботу регіонального та місцевого центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, розповів про діяльність новостворених бюро правової допомоги.

IMG 1728 новый размер
Разом з відкриттям в області Всеукраїнського тижня права в обласній книгозбірні відкрито виставку «Права людини крізь призму сучасності».

IMG 1717 новый размер

Довідково:
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96.