назад

Відкриття виставки інформаційних матеріалів “Правова допомога – доступна кожному” у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва

viber image6З метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у правовий спосіб у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва працюватиме виставка інформаційних матеріалів “Правова допомога – доступна кожному”, відкрита в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

16 квітня 2018 року начальником відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Мирославою Хлистік та начальником відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмилою Носковою спільно з головним спеціалістом зв’язків з громадськістю Головного територіального управління юстиції у Волинській області Богданою Довгополовою-Савотюк в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» відкрито постійно діючу виставку інформаційних матеріалів “Правова допомога – доступна кожному” у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва.

viber image3

Відкриваючи виставку, із вступним словом до читачів та працівників книгарні звернулася директор бібліотеки Алла Єфремова, яка звернула увагу на важливості інформування населення про їхні права та механізми захисту законних інтересів громадян.

Богдана Довгополова-Савотюк ознайомила присутніх з девізом проекту, його основною метою та розповіла, що на даний час в рамках проекту підготовлені роз’яснення у різних сферах, у тому числі у п’яти основних блоках: права у сфері правосуддя, захист права власності, протистояння корупції у вищих навчальних закладах, захист прав дітей і жінок, захист права на виконання судових рішень.

viber image4

Людмила Носкова розповіла учасникам заходу про зміст інформаційної продукції у сфері надання безоплатної правової допомоги, розміщеної на стенді виставки, окреслила основні питання, з якими найчастіше звертаються громадяни до місцевих центрів з надання БВПД, та продемонструвала буклети з відповідями на ці проблемні питання, виготовлені в рамках проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

Мирослава Хлистік ознайомила присутніх з системою, функціями та завданнями установ з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які діють на Волині, розповіла, як можна отримати безоплатну правову допомогу в місцевих центрах та бюро правової допомоги, та висловила надію на подальшу плідну співпрацю з Волинською обласною бібліотекою для юнацтва, у тому числі і щодо реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!»

viber image

Довідково:
Девіз загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» – ЗНАЮ! ДІЮ! ЗАХИЩАЮ!

Одна з цілей проекту «Я МАЮ ПРАВО!» – підвищити юридичну грамотність українських громадян і викрити корупцію в держустановах.

Тривалість проекту «Я МАЮ ПРАВО!»: 3 роки (2017–2019 рр.).

Офіційний веб-сайт проекту «Я МАЮ ПРАВО!»: prаvo.minjust.gov.ua.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail:office.volyn@legalaid.lt.ua

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, тел. (0332) 77-07-17, е-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua