назад

Відповіді на правові питання можна отримати у мобільних точках доступу до безоплатної правової допомоги

4За дорученням Міністерства юстиції України Регіональними центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з територіальними органами юстиції було створено мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги, які вже впродовж місяця здійснюють виїзди до сільської місцевості та проводять консультування населення щодо способів захисту землі та врожаю від рейдерських захоплень.

       Мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги, які працюють на території Запорізького краю та Донеччини, відвідують найвіддаленіші куточки областей. Інформація щодо їх діяльність постійно оновлюється та висвітлюватись на офіційному веб-сайті Регіонального центру: http://zaporizhya.legalaid.gov.ua/ua/ та офіційній сторінці РЦ у  Facebook: https://www.facebook.com/donetsk.zaporizhzhya.legalaid.zp.ua/.

       Під час роботи зазначених мобільних точок кожний охочий може проконсультуватися з питань щодо земельних правовідносин та отримати відповіді на будь-які питання правового характеру.

      34 жовтня поточного року відбувся консультативний прийом у Осипенківській об’єднаній територіальній громаді, що на Запоріжжі.

       В рамках правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!» представники Бердянського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області провели у с. Осипенко консультативний прийом у мобільній точці доступу до безоплатної правової допомоги. Найактуальніші питання, які цікавили мешканців громади стосувалися порядку отримання земельної ділянки, складання та розірвання договору оренди земельної ділянки, виділення земельної ділянки, державної реєстрація права власності на землю тощо. Також були питання щодо нарахування субсидій, оформлення будинку та земельної ділянки навколо нього.

       У  Миколаївській селищній раді, що знаходиться у селищі Миколаївка Донецької області, консультування місцевих жителів з питань захисту прав власності громадян України за землю 5 жовтня здійснили 

22289637 679822508891525 3392694086638275863 oпредставники відділу «Слов’янське бюро правової допомоги» Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Головного територіального управління юстиції У Донецькій області. Питання, з якими мешканці населеного пункту зверталися за правовою допомогою стосувалися умов отримання паїв, порядку надання в користування земельних ділянок, оформлення права власності на землю тощо. Крім того, було надано правові консультації з інших категорій права, а саме медичного та сімейного.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до установ системи безоплатної правової допомоги:

  • Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

– адреса: Донецька область, м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20

– телефон: (099) 266-91-62

  • Слов’янське бюро правової допомоги

– адреса: Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Університетська, буд. 47

– телефон: (066) 368-00-63

  • Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

– адреса: Запорізька область, м. Бердянськ, вул. вул. Свободи, буд. 115/8, 1-й поверх (будівля санепідемстанції)

– телефони: (096) 523-98-55, (0619) 44-88-10, (0619) 42-18-08   

Єдиний телефонний номер системи

безоплатної правової допомоги : 0-800-21-31-03