назад

Чемеровеччина: громадян консультували із земельних питань

антирейдери4     Одним із важливих завдань, яке Мін’юст поставив перед своїми територіальними підрозділами та системою безоплатної правової допомоги, наразі є якісний та повноцінний захист прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, швидке та ефективне реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення їх майна та оперативне надання безоплатної правової допомоги. З цією метою групи фахівців періодично виїжджають у віддалені райони області, зокрема 4 жовтня представники управління юстиції та центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги побували на Кам’янеччині.

     У межах візиту відбулась запланована зустріч начальника Головного територіального управління юстиції Віктора Худняка, заступника директора Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання БВПД Валентина Бартиша, начальника відділу представництва Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання БВПД Тетяни Петрунькової із головою Чемеровецької селищної об’єднаної територіальної громади Олександром Собанем і працівниками сільської ради Гуківської об’єднаної територіальної громади Чемеровецького району.

антирейдери1антирейдери2

     Під час розмови очільник Чемеровецької селищної ОТГ розповів про проблеми, з якими зіштовхуються мешканці громади, зокрема власники земельних ділянок, а також звернув увагу на позитивні зміни в інфраструктурі сіл після створення ОТГ.

     Заступник директора Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання БВПД Валентин Бартиш та керуюча справами Чемеровецької селищної ради Жанна Народовець домовилися про підписання меморандуму про співпрацю та взаємодію, у якому визначать основні напрямки спільної роботи.

     Секретар Гуківської селищної ради повідомила, що рейдерських захоплень земель на їхній території не було.

     Відтак відбулось консультування громадян. Мешканці сіл Чемеровецького району зверталися до фахівців здебільшого із питаннями щодо земельного законодавства. Запитували, зокрема, про порядок встановлення меж земельної ділянки.

     Принагідно юристи розповіли селянам про загальнонаціональний просвітницький проект “Я маю право!”, в рамках якого українців інформують про їхні права і вчать ці права захищати.

     Нагадаємо, що задля забезпечення якісного та повноцінного захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, швидкого та ефективного реагування на будь-які незаконні дії, що мають на меті протиправне захоплення їхнього майна, та оперативного надання безоплатної правової допомоги упродовж серпня–жовтня 2017 року на території Хмельницької області працюватиме група фахівців у точках  доступу до системи безоплатної правової допомоги. Графік  роботи мобільних точок доступу можна переглянути тут.

*  *   *

Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, 44, тел. (03849) 5-01-59, 5-01-62)

Дунаєвецьке бюро правової допомоги — м. Дунаївці, вул. Шевченка, 83 а, тел. (03858) 2-02-78, 2-00-44.

Чемеровецьке бюро правової допомоги — смт Чемерівці, вул. Центральна, 28, тел. (03859) 2-01-27, 9-17-67.

Новоушицьке бюро правової допомоги — смт Нова Ушиця, вул. Українська, 28, тел. (03847) 2-22-75, 2-19-73.