назад

Відвідувачів бібліотечної установи ознайомили з правами людини та системою їх захисту

2016 12 08 M17 грудня 2016 року з нагоди відзначення Всеукраїнського тижня права Чернівецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги організував інформаційну бесіду з відвідувачами Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка, що по вул. Ольги Кобилянської, 47 в м. Чернівці.

Тема обговорення: «Зміни в законодавстві з питань дотримання та захисту прав людини». Учасники заходу: представники системи безоплатної правової допомоги краю, Громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав люди в м. Чернівці, персонал та відвідувачі бібліотечної установи.

2016 12 08 M2Про основоположні та засадничі ідеї системи прав людини та громадянина в Україні, поняття та різновиди цих прав, питання їх реалізації та захисту розповіла присутнім начальник відділу правової інформації та консультації Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Семенюк.

Про право на правову допомогу та адвоката, який безоплатно забезпечуватиме захист особи у випадку її затримання, поінформувала головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ганна Акатріні.

Про ще одну можливість громадян отримати безоплатні правові послуги, основні завдання та напрямки роботи Громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у м. Чернівці розповіли її координатори Микола Дубець та Ігор Мосін.

Окрему увагу доповідачів було зосереджено на механізмі захисту прав людини у Європейському суді з прав людини, куди звертаються особи, які використали усі національні засоби захисту, але вирішити правову проблему їм так і не вдалося.