назад

Військовослужбовці повинні знати про свої права, в тому числі про право на безоплатну правову допомогу

seminar18 жовтня 2016 року начальник відділу правової інформації та консультацій Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Семенюк взяла участь у семінарі для військовослужбовців та учасників бойових дій, який проводився на базі Чернівецького міського центру зайнятості (м. Чернівці, вул. Воробкевича, 37).

Під час свого виступу фахівець системи безоплатної правової допомоги регіону пояснила присутнім зміст основних положень Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та практику їх застосування, поінформувала про діяльність системи БПД, основні напрямки роботи та послуги, які громадяни мають змогу отримати звернувшись безпосередньо до спеціалістів центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та новостворених бюро правової допомоги, про роботу контактного центру (єдиний телефонний номер – 0 800 213 103).

Військовослужбовці, які перебувають на обліку у центрі зайнятості та взяли участь у семінарі найбільше цікавилися питаннями щодо правового врегулювання земельних правовідносин, державних гарантій та пільг у сфері соціального забезпечення. Людмила Семенюк надала відповіді щодо способу та можливостей вирішення окремих проблемних питань військовослужбовців, зокрема щодо вирішення спору у зв’язку з невиконанням умов кредитного договору, порядку оскарження рішень, дій та бездіяльності суб’єктів владних повноважень, оскарження висновку МСЕК тощо.

Довідково! Чернівецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, контактні телефони: (0 372) 51-36-12, 51-36-14.