назад

Військовослужбовцям – про систему правової допомоги в Україні

17.014.2018vch30591

17 квітня 2018 року фахівці Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели зустріч з військовослужбовцями та працівниками військової частини 3059 Національної гвардії України. Даний захід відбувся у рамках співпраці, спрямованої на реалізацію загальнонаціонального право просвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

В.о. директора Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Пушкаревська розповіла присутнім про завдання та функції, які виконують місцеві центри та бюро правової допомоги, зазначила категорії громадян які згідно із законодавством мають право на безоплатну вторинну допомогу, а також перелік документів, що їх необхідно подати для підтвердження свого права на таку допомогу. 17.014.2018vch3059 4

Також військовослужбовцям презентували Всеукраїнський правопросвітницький проект “Я маю право” метою якого є формування нової правової свідомості шляхом інформування громадян про їхні права та надання механізмів щодо їх захисту. Про актуальні соціально значимі блоки захисту прав громадян та законодавчі зміни по правам громадян розповіла присутнім начальник відділу правопросвітництва Світлана Терещенко.17.014.2018vch3059

По завершенню заходу військовослужбовці та службовці військової частини мали змогу отримати індивідуальні консультації та роз’яснення з правових питань.

У рамках співпраці з командуванням військової частини місцевий центр досягнув домовленостей щодо роботи дистанційного пункту доступу до правової допомоги в військовій частині.

        «Проведення спільних правопросвітницьких заходів мають на меті не тільки підвищення рівня правової обізнаності громадян, а й спрямовуються на підвищення престижу військової служби, усвідомлення взаємозв’язку між індивідуальною свободою, правами людини та її патріотичною відповідальністю», – зазначила Ірина Пушкаревська.

Нагадуємо, за безоплатною правовою допомогою у м. Кременчуці можна звернутися за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54. тел: (05366) 3-00-38.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.