назад

Вільнянськ – це Україна. Постійні обстріли Вільнянського району та міста не зупинили роботу бюро, яке продовжує надавати правову допомогу не зважаючи на перепони.

У Вільнянську вже декілька місяців працює гуманітарний штаб Вільнянської ОТГ, в якому наші фахівці відкрили точку доступу.

“В ці складні часи, коли майже кожен з нас потребує підтримки, а іноді конкретної допомоги – матеріальної, психологічної, правової, ще раз нагадати мешканцям Вільнянська та Вільнянського району що вони мають право на безоплатну правову допомогу  та про способи її отримання обов’язкова справа в усіх точках доступу” каже Вікторія Халімон головний юрист сектору «Вільнянське бюро правової допомоги»

В гуманітарному штабі Вільнянської ОТГ проводяться зустрічі з внутрішньо переміщеними особами, а також з місцевими мешканцями – особами похилого віку, особами з інвалідністю.

Під час зустрічей громадяни отримують корисну правову інформацію на актуальні питання, щодо отримання фінансової допомоги чи щодо зруйнованого житла.

На цьому Вільнянське бюро не зупиняється і активно співпрацює з громадськими організаціями, які опікуються військовослужбовцями. Захищати права військовослужбовців зараз наш обов’язок, поки вони боронять нашу землю, свободу та наш спокій

Заради посилення роботи в напрямку захисту та інформування військовослужбовців про їх права відбулася зустріч головного юриста Вільнянського бюро правової допомоги Вікторії Халімон з головою ГО «Вільнянська міська спілка ветеранів АТО (ООС)» Сергієм Сіненком.

Ми раді співпраці і  плануємо проводити спільні правопросвітницькі заходи, на актуальні теми що стосуються трудових прав військовослужбовців, соціальних гарантій та змін в законодавстві.

Нагадуємо

19.07.2022 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин» № 2352 (законопроєкт № 7251), яким роботодавця звільнили від обов’язку зберігати середній заробіток за мобілізованими працівниками або тими, хто служить за контрактом (з 19.07.2022, до цього дня заробіток ще зберігався). За такими працівниками роботодавець має зберігати лише місце роботи та посаду. Мобілізованим працівникам виплачуватимуть грошове забезпечення коштом Держбюджету на підставі Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

На членів добровольчих формувань територіальних громад під час їхньої участі в заходах з підготовки добровольчих формувань територіальних громад, а також виконання ними завдань територіальної оборони, поширюються гарантії соціального і правового захисту, передбачені Законом України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”. Тобто, норми Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин» № 2352 поширюються і на учасників тероборони також.

Отримати безоплатну правову допомогу можна також

за єдиним телефонним номером 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні у межах України).

скористатися мобільним застосунком «Безоплатна правова допомога», завантаживши його через Google Play чи App Store за посиланням https://bit.ly/3hwwgqR, або завантажити мобільний застосунок «Твоє право», перейшовши за посиланням https://bit.ly/3iorbkE;

правові консультації можна переглянути на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid, що розміщена за адресою www.wiki.legalaid.gov.ua.