назад
19.10.17

Вінницький місцевий центр розповів про успіхи, які досягнені у липні-вересні 2017 року

19 10 2017 219 жовтня 2017 року в прес-клубі міста Вінниці говорили про основні показники діяльності Вінницького місцевого центру, результати розширення точок доступу до безоплатної правової допомоги та посилення правової спроможності громадян. Серед запрошених були фахівці Регіонального центру з надання БВПД, бюро правової допомоги, Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області, громадської організації, центру зайнятості, районної та міської ради.

Захід організований Вінницьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з Вінницькою обласною громадською організацією «ВІННИЦЬКИЙ ПРЕС-КЛУБ».

З доповідями виступали: директор Вінницького місцевого центру Лариса Пікановська, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Катерина Демко, начальник Вінницького бюро правової допомоги Олег Педина, начальник Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Юрій Круголь.

Також, активну участь в обговореннях взяли: начальник відділу забезпечення якості правової допомоги Регіонального центру Олександр Сільніцький, представники громадської організації “Вісь”, голова Вінницької районної ради Сергій Сітарський, начальник відділу первинної правової допомоги Вінницької міської ради Людмила Люльчак та керівник Лівобережного міжрайонного центру зайнятості Олена Лутохіна.

19 10 2017 1

Директор Лариса Пікановська акцентувала увагу на шляхах забезпечення якості надання безоплатної вторинної та первинної правової допомоги, одним з яких є видання нового наказу щодо створення Комісії з метою оцінювання, забезпечення якості, повноти та своєчасності надання первинної та вторинної правової допомоги працівниками центру. Крім того, зауважила, що у зв’язку з розширенням системи БПД та можливістю для громадян вирішувати свої проблеми в правовий спосіб значно зросла кількість звернень до центру. Зокрема, у ІІІ кварталі 2017 року до центру надійшло 3008, а це у 4 рази більше за аналогічний період минулого року.

«За ІІІ квартал Вінницьким місцевим центром з надання БВПД та бюро правової допомоги, що є його відокремленими структурними підрозділами, зареєстровано 3008 звернень клієнтів, 2737 особам було надано правову консультацію, 270 із них написали письмову заяву про надання БВПД. В результаті розгляду письмових заяв про надання БВПД прийнято 286 рішень про надання БВПД та надано 151 доручення адвокатам та 131 штатним працівниками (представництво клієнта в суді або оформлення процесуальних документів). По письмових зверненнях  надано 4 відмови у наданні БВПД,  1 клієнт був перенаправлений до інших провайдерів надання БПД» – зазначила Лариса Василівна.

19 10 2017 3

Начальник Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Юрій Круголь розповів про всеукраїнський проект “Я маю право” Міністерства юстиції України та партнерів Агентства з міжнародного розвитку USAID. Даний проект спільно реалізується органами юстиції та системою безоплатної правової допомоги. Він зазначив: «Завдання такого проекту є забезпечити українців інформацією про права, які гарантовані їм Конституцією і законами, навчити ці права реалізовувати та захищати. Важливо, що проект передбачає механізми покарання тих чиновників, які грубо порушуватимуть права українці».

Одним з основним аспектів діяльності центру є інформування громадян про існування системи безоплатної правової допомоги та проведення правопросвітницьких заходів для громад та спільнот. «56 правопросвітницьких та інформаційних заходів були проведені у ІІI кварталі 2017 року. В ефір вийшли 2 телевізійні сюжети, 5 виступів на радіо, в Інтернет виданнях були розміщені 32 публікації та 7 статей вийшли друком в газетах» – зазначила головний спеціаліст Катерина Демко.

19 10 2017 4

Олег Педина зауважив, що працівниками Вінницького бюро прийнято 392 звернення, з яких 29 письмових на отримання БВПД. Загалом, більшість рішень винесені на користь клієнта, зокрема, це стосується звільнення від адміністративної відповідальності, пом’якшення міри покарання за адміністративні проступки, розірвання шлюбу та стягнення аліментів Також, фахівці Вінницького бюро правової допомоги організували діяльність 14 мобільних/дистанційних пунктів консультування, які діють в сільських/селищних радах, органах державної влади та місцевого самоврядування.

19 10 2017 5

Окрім цього, з метою висвітлення позитивної практики зі словами вдячності виступив клієнт, якого представляв начальник Вінницького бюро правової допомоги Олег Педина. Громадянин розповів про суть адміністративної справи та який шлях довелось пройти задля винесення рішення суду на користь клієнта.

19 10 2017 6

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106