назад

Внутрішньо переміщені особи, що тимчасово проживають у ДП “Клінічний санаторій ім. Перогова”, отримали інформацію про право на безоплатну правову допомогу

    За попереднім запрошенням Громадської організації “Десяте Квітня” у Клінічному санаторії ім. Перогова “Куяльник” відбулася зустріч вимушених переселенців з Донецької та Луганських областей з представниками Другого та Третього одеських місцевих центрів з надання вторинної правової допомоги.

02.12.2015.1

З метою широкого інформування населення про те, “Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?” 24 листопада на базі Клінічного санаторія ім. Перогова “Куяльник” головним спеціалістом відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дмитром Завкою та начальником відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталією Павловою було проведено інформування вимушених переселенців з Донецької та Луганських областей, які тимчасово проживають у Клінічному санаторії ім. Перогова «Куяльник» про функціонування системи безоплатної первинної та вторинної правової допомоги в Україні та можливостей отримання на території м. Одеси таких видів правових послуг, як:

  • надання консультацій і роз’яснень з правових питань;
  • складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);
  • надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації;
  • захист;
  • здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
  • складення документів процесуального характеру.

Представниками центрів детально було проінформовано про право осіб на безоплатного адвоката у цивільних та адміністративних справах, потерпілих та свідків у кримінальному провадженні, які види послуг надають безоплатні адвокати, та надано роз’яснення стосовно юрисдикції центрів.

02.12.2015.2

Всі присутні отримали буклети з інформацією “Що таке безоплатна вторинна правова допомога?” та із зацікавленістю вислухали виступ представників одеських центрів з надання БВПД.

02.12.2015.3