назад

Воркшоп “Майстерня громадської участі в форматі Open Space”

image-08 вересня 2017 року, в Хабі соціальної активності «Студія 42», заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях Вікторія Гайворонська прийняла участь в воркшопі «Майстерня громадської участі в форматі Open Space», тема якого була присвячена питанням реформування поліції. Захід проводився в рамках проекту «Регіональні Голоси – Створюємо Мости для Демократії», в партнерстві з Інститутом міжнародного співробітництва Німецької асоціації народних університетів [DVV], за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Фасилітатором заходу виступив член Національної Асоціації Медіаторів України, експерт з розвитку діалогів в місцевих громадах Олександр Мітьков, який запропонував учасникам визначити найбільш важливі, з їх точки зору, питання в діяльності поліції; таким чином, виявилися дві основні теми – community policing (діяльність поліції, орієнтована на громаду) та прогалини в законодавчій/нормативній базі, що регламентує роботу поліції.

На захід були запрошені експерти: ментор програмі лідерського розвитку «Навчай для України», тренер Національної поліції, викладач курсу “Толерантність і недискримінація” – Мирослав Грінберг; заступник завідувача науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності Харківського національного університету внутрішніх справ, підполковник поліції, кандидат соціологічних наук – Олексій Сердюк; голова громадської організації «Український центр соціальної справедливості» – Альона Новікова та Світлана Кужелєва.

В ході спільної роботи учасники воркшопу використовували особистий досвід, професійні знання і ділилися ними між собою. Висока інтенсивність групової взаємодії під час воркшопу, активність і самостійність учасників є основною відмінністю представленого заходу від інших форм проведення робочих зустрічей, тому разом із фасилітатором, учасники вміло спрямовували когнітивну діяльність, модерували «мозкові штурми», аналізуали ситуації, на базі створених презентацій.  

image-0-02

Завдяки технології Open Space [Відкритий простір] учасники заходу отримали можливість обговорити виявлені проблеми в діяльності поліції, проаналізувати вже досягнуті успіхи, наявні невдачі реформування системи на Харківщині та запропонувати нові шляхи вирішення цих проблем.    

image-0

В ході активної групової роботи були розроблені певні плани заходів, які враховують необхідність копіткої праці над виявленими під час заходу невдачами і проблемами, та включають той позитивний досвід і успішні практики, що напрацьовані в регіоні.  

 


Інформація про Регіональний центр

з надання безоплатної вторинної правової допомоги

у Луганській та Харківській областях:

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua/ua/