назад
04.04.16

Вперше фахівці Охтирського місцевого центру консультували в селі Пологи

160404 11Мобільна група Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 1 квітня відвідала Пологівську сільську раду Охтирського району. 

Під час візиту директор Охтирського місцевого центру Тамара Козир та начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Микола Кравченко виступили з презентацією системи безоплатної правової допомоги та провели прийом громадян.

Під час зустрічі особливу увагу зосередили на категоріях осіб, яким надається безоплатна правова допомога та необхідних документах, які варто взяти з собою під час особистого візиту до місцевого центру.

Тамара Козир наголосила, що в місцевому центрі всі громадяни без винятку одержують консультацію юриста безкоштовно. І тільки право на безоплатну вторинну правову допомогу (послуги адвоката, оплачені з Державного бюджету) мають особи, які  належать до однієї з категорій, зазначених у ст. 12 Закону України «Про безоплатну  правову допомогу».

«Вторинна правова допомога полягає в представництві інтересів особи в суді, підготовці документів процесуального характеру», – зазначив Микола Кравченко та додав, що місцеві центри працюють лише з цивільними та адміністративними справами, а захист у кримінальних провадженнях забезпечує Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області.

Голова сільської ради Катерина Мокроусова подякувала фахівцям Охтирського місцевого центру за надану інформацію, оскільки досить багато односельчан потребують правової допомоги але не мають на це коштів.

160404 12

Після зустрічі відбувся особистий прийом громадян. Скориставшись своїм правом на одержання безкоштовної юридичної консультації, жителі Пологівської сільської ради дізналися про порядок отримання спадщини,  порядок виділення земельних ділянок учасникам АТО, а також про зняття з реєстрації особи, яка пропала безвісти.

Усі присутні одержали друковані матеріали щодо надання безоплатної правової допомоги. 

Якщо ви проживаєте в містах Охтирка, Лебедин, Тростянець, Велика Писарівка чи відповідних районах, звертайтеся за консультацією до Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Охтирка, вул.Перемоги, 13, тел. (05446) 4-22-21, 4-22-23. Телефон цілодобової безкоштовної інформаційної лінії: 0 800 213 103.