назад

Врахувавши доводи працівника відділу представництва, суд задовільнив апеляційну скаргу

Волошина09.06.2017 року до Бериславського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся Беркулян Віктор Логінович, який дізнався про можливість отримання безоплатної правової допомоги від своєї знайомої.

У цей ж день наказом Бериславського місцевого центру на надання правової допомоги Беркулян В.Л. у захисті його спадкових прав було уповноважено працівника відділу представництва Ірину Волошину.

У березні 2009 року Качкарівська сільська рада Бериславського району Херсонської області звернулася до суду із заявою про визнання спадщини відумерлою, зазначаючи, що на території ради знаходиться земельна частка (пай) площею 7011,6 га, яка належала на праві власності Беркулян Л.Л., який помер 24.06.2000 року. Після його смерті відкрилася спадщина на вищезазначену земельну частку (пай). Посилаючись на те, що спадкоємці відмовилася від прийняття спадщини, заявник просив суд визнати відумерлою спадщиною наведену вище земельну частку (пай) та передати її у власність територіальної громади в особі Качкарівської сільської ради Бериславського району Херсонської області.

Рішенням суду № 2-о-75/09 від 09 квітня 2009 року заяву задоволено.

Визнано спадщину, що залишилася після смерті Беркулян Л.Л. відумерлою.

Передано у власність територіальної громади Качкарівської сільської ради Бериславського району Херсонської області право на земельну ділянку (пай), що належало померлому Беркулян Л.Л. та посвідчено сертифікатом на право на земельну частку, виданого 20.08.1997 року Бериславською районною державною адміністрацією.

В апеляційній скарзі Беркулян В.Л., від імені якого діяла Волошина І.В., просив скасувати рішення суду першої інстанції та ухвалити нове рішення про відмову у задоволенні заявлених Качкарівською сільською радою вимог, зазначаючи, що рішення ухвалено з порушенням норм матеріального права, а саме висновки суду про відсутність спадкоємців, які прийняли спадщину, не відповідають обставинам справи і зроблені без врахування прав неповнолітнього на той час Беркулян В.Л.

Апеляційний суд погодився з викладеними у апеляційній скарзі доводами та задовольнив її. Рішення Берисласького районного суду Херсонської області від 09 квітня 2009 року скасовано та ухвалено нове. В задоволенні заяви Качкарівської сільської ради про визнання спадщини відумерлою відмовлено.

З рішенням можна ознайомитися за посиланням:
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/68181260#