назад

Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги

Вперше 10 грудня 2019 року було проведено Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, приурочений до Дня прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

У Запоріжжі день розпочався з неформальної зустрічі першого заступника директора Регіонального центру з представниками громадських організацій, лідерами громадської думки Запоріжжя, за філіжанкою смачної кави. Під час спілкування були обговорені шляхи подальшої співпраці та можливості поєднання зусиль. Учасники запевнили, що готові долучатись до ініціатив системи надання БПД та всіляко їх підтримувати.

На Донеччині Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги також розпочався з обговорення успішних кейсів, можливих напрямків діяльності та подальшої співпраці з активістами, громадськими діячами, лідерами громадської думки та журналістами.

Для нас дуже важливо щоб люди вирішували свої проблеми виключно у правовий спосіб, для цього вони завжди можуть звернутись до юристів БПД та отримати якісну консультацію, – зазначила Оксана Савицька.

 

До зустрічі долучилась клієнтка Маріупольського місцевого центру з надання БВПД, яка поділилась своєю «живою історією».

Мій чоловік бив мене та знущався над моєю старшою дочкою. Я вдячна юристам. Вони дуже мені допомогли. Мені призначили адвоката, яка допомогла мені отримати обмежувальний заборонний припис, потім аліменти, розлучення, а зараз допомагають відстояти мої інтереси у процесі поділу майна.

Власною «живою історією» поділилась і жителька села Павлівське Вільнянського району Запорізької області, яка потерпала від знущань чоловіка.

Місцеві центри запросили до себе на екскурсію партнерів та студентів, які мали можливість побачити як система безоплатної правової допомоги працює зсередини, а також задати будь-які питання адвокатам та отримати професійні поради.

Студентів та школярів познайомили з діяльністю системи правової допомоги та послугами, які вони можуть отримати, грали у правові ігри.

В Запорізькому місцевому центрі відвідувачів пригощали гарячою кавою і смаколиками. До центру завітали старшокласники НВК № 103 і переможці брейн-рингу “Детектор Права”, учні гімназії № 107, які не лише ознайомилися з роботою центру та порядком надання БПД, а й поділилися своїми враженнями від участі у заході та виявили бажання і в подальшому приймати участь в різноманітних заходах.

 

Працівники Бердянського місцевого центру провели екскурсію для студентів юридичних факультетів Бердянського державного педагогічного університету та Бердянського університету менеджменту і бізнесу.

Бюро правової допомоги також відзначали цей день. Вони запросили до себе студентів, учнів, проводили робочі зустрічі, ділились успішними кейсами, обговорювали напрямки співпраці.

Пологівське та Гуляйпільське бюро правової допомоги провели «День відкритих дверей» для учнів старших класів Пологівської загальноосвітньої школи №4 та інших бажаючих.

Юрист – людина, яка слідкує за тим, щоб завжди перемагала правда – зазначив учень ЗЗСО №3 м. Торецька.

 

Працівників Маріупольського центру привітав зі святом та подякував за своєчасну та професійну допомогу представник громадської організації «Нове покоління Маріуполя».

Ми дуже вдячні за надану кваліфіковану правову допомогу, відповідальність, за ваш підхід до роботи та повагу до людей, – наголосив Олександр Левченко.

Перший День безоплатної правової допомоги був насичений цікавими подіями та зустрічами, тож чекаємо наступного року.