назад

Всеукраїнський тиждень права: «правовий квест» у Великій Писарівці

OkM 171206 316 грудня, із метою підвищення рівня правової освіти населення, продовжуються заплановані заходи з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

Цього разу з учнями філії державного навчального закладу «Охтирський центр професійно-технічної освіти» у смт. Велика Писарівка проведено правовий «квест» фахівцями Великописарівського бюро правової допомоги Євгеном Морозом та Людмилою Мусієнко.

OkM 171206 32 OkM 171206 33

Такий формат правопросвітницького заходу обрано не випадково, а з метою максимального залучення учасників та  формування знань та навичок роботи у команді. Адже активне включення учасників «квесту» є необхідною умовою досягнення якісних результатів в отриманні нових знань. Особливість такого методу проведення правопросвітницького заходу також полягає у тому, що це навчальна теренова гра, а відповідно, поєднання навчання та гри.

OkM 171206 34 OkM 171206 35 OkM 171206 36

Темою цього «квесту» були правові положення Загальної декларації прав людини та Конституції України. Під час відкриття, Євген Мороз звернувся до учасників: «Успішне навчання  –  це приємне навчання. Сьогодні ви приймете участь у правовому «квесті», суть якого полягає у проходженні маршруту (7 пунктів), але щоб дібратися до наступного необхідно виконання завдань на попередньому». Участь у правовому квесті взяли три команди по п’ять учнів у кожній. Він складався з 7 маршрутних пунктів:

1 пункт: Великописарівська картинна галерея (заснована за ініціативи земляка, відомого київського графіка, члена Національної спілки художників України Миколи Миколайовича Нечвоглода), де учасники розподілилися по командам та отримали перше завдання від представників Охтирського МЦ з надання БВПД: Директора Тамари Козир та заступника Миколи Кравченка;

2 пункт: Великописарівський районний суд Сумської області

3 пункт: Великописарівський районний центр зайнятості

4 пунк: Великописарівська районна рада та Районна державна адміністрація

5 пункт: Великописарівський районний відділ поліції

6 пункт: Великописарівський районний сектор з питань пробації

7 пункт: Великописарівська центральна районна бібліотека, де відбулося підведення результатів квесту.

OkM 171206 37Отже підводячи риску, проведеного правового «квесту» визначено переможців, якими стала команда №2 та всі учасники отримали призи.

 

Великописарівське бюро правової допомоги:

вул. Я. Мудрого, 1; т. (05457) 5-15-20, (050)066-18-31, (097) 77-99-313.