назад

Всеукраїнський тиждень права у Миколаєві пройшов продуктивно

{module week_pravo}

Під час Всеукраїнського тижня права, завдяки плідній роботі представників системи надання правової допомоги, значно підвищився рівень юридичної обізнаності жителів та гостей міста Миколаєва.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги затвердив та провів ряд заходів відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року №1149 «Про Всеукраїнський тиждень права», розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2017 року № 579-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2017 році Всеукраїнського тижня права», наказу Міністерства юстиції України від 27.09.2017 року № 3517/7 «Про затвердження плану заходів Міністерства юстиції України з проведення у 2017 році Всеукраїнського тижня права», листа Координаційного центру з надання правової допомоги від 01.11.2017 року № 29-3297.

Так, Регіональний центр з надання БВПД у Миколаївській області спільно з Першим миколаївським місцевим центром з надання БВПД у рамках Всеукраїнського тижня права провели правове навчання на тему: «Оскарження дії та бездіяльності слідчого, прокурора і слідчого судді» для неповнолітніх осіб, які перебувають у Миколаївському слідчому ізоляторі.СІЗО 08.12

Крім того, працівники Регіонального центру розповсюдили у місцевих ЗМІ юридичне роз’яснення з теми: «Досудова доповідь. Чи впливає вона на справедливе рішення суду?»

Представники Регіонального центру в рамках Всеукраїнського тижня права організували та провели інформаційні кампанії з питань захисту прав людини в стінах різних структур, поблизу них та в місцях великої кількості скупчення людей, тим самим, охопивши якнайбільшу аудиторію, як за віком, так і за соціальним становищем. 

Відповідно, флешмоби протягом тижня відбулись у приміщеннях та біля таких організацій: Миколаївське обласне відділення фонду соціального захисту інвалідів, МФ ГО «Українська асоціація інвалідів АТО», Департамент праці та соціального захисту населення; Центр надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради. Також інформаційні кампанії проводились на території міжміського автовокзалу, кімнати відпочинку для військовослужбовців та найбільших супермаркетів міста.IMG 0693

За період проведених заходів у рамках Всеукраїнського тижня права велика кількість громадян отримала корисну інформацію з юридичної тематики та дізналась про можливість реалізації свого права на отримання безоплатної правової допомоги.

Нагадуємо, що за правовою допомогою можна звернутись до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області за адресою: м. Миколаїв, вул. Нікольська, 46, тел.: (0512) 37-50-43 або зателефонувати на цілодобову гарячу лінію: 0 (800) 213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України).