назад
22.10.19

Вуличне інформування мешканців міста Кам’янки

18 жовтня працівниками «Кам`янське бюро правової допомоги» Смілянського місцевого центру з надання БВПД та управління соціального захисту населення Кам`янської РДА проведено спільне вуличне інформування, присвячене Європейському Дню боротьби з торгівлею людьми.
День започаткований Європарламентом у 2007 році, як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.
Насьогодні питання боротьби з торгівлею людьми є надзвичайно актуальним для нашої держави. Україна має досить тривалий досвід пов’язаний з нелегальним вивезенням значної кількості громадян за кордон, де вони стають жертвами насилля та експлуатації.
За статистикою, Національною поліцією за останні півроку відкрито 188 кримінальних проваджень через торгівлю людьми. За даними Міжнародної організації з міграції, в Україні за 20 років жертвами торгівлі людьми стали майже 15 тисяч осіб.
З метою підвищення правової обізнаності мешканців міста Кам`янки проведено інформування громадян щодо можливостей отримання безоплатної правової допомоги. Перехожим розповіли що таке безоплатна первинна та вторинна правова допомога, також надали роз`яснення щодо Закону України «Про безоплатну правову допомогу».
Наприкінці заходу поінформовано про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», що реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги.