назад

Вуличне інформування жителів м. Жашків

В рамках інформаційних кампаній «Я маю право на чесну платіжку» та «Відповідальне батьківство», які реалізується в рамках просвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!», 29 серпня працівниками відділу Жашківське бюро правової допомоги спільно з працівниками Жашківського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Черкаській області провели вуличне інформування жителів та гостей м. Жашків з питань доступу до безоплатної правової допомоги. Метою цього інформування є підвищення обізнаності жителів місцевості про права громадян та можливість безоплатного захисту у разі їх порушення, звернувшись до бюро правової допомоги.
Населення проінформовано про граничні тарифи на тепло та гарячу воду, які затвердив Кабмін 26 червня 2019 року та, як діяти в разі отримання нечесної платіжки і яким чином домогтися перерахунку вартості опалення. А також можливість самостійно вирахувати, скільки потрібно сплачувати за тепло та гарячу воду.
На сайті Урядового порталу та Міністерства юстиції України працює калькулятор, який розраховує різницю між чесними тарифами та тарифами на місцях. Громадяни отримали інформаційні буклети, які містять корисну інформацію: про права батьків та їх дітей, зокрема права на податкову знижку на навчання дитини, стягнення аліментів, отримання послуги “Муніципальна няня”. Також населення проінформовано про можливість доступу до он-лайн сервісів Міністерства юстиції України. Розповсюджено інформаційно-тематичні буклети системи БПД.