назад
11.09.19

Вуличне інформування жителів міста Кам’янки

Підвищення рівня правових знань та захищеності громадян неможливе без інформування про їхні права. Щоб розповісти кам’янчанам про систему безоплатної правової допомоги й інформаційні кампанії «Відповідальне батьківство» та «Чесна платіжка», 11 вересня працівник Смілянського місцевого центру Сокол Олена провела  вуличне інформування.
Як бути відповідальними батьками, отримати податкову знижку на розвиток дитини, аліменти, оформити послугу «Муніципальна няня», виїхати з дитиною за кордон? На ці та інші питання громадяни мали можливість отримати відповідь під час вуличної акції.
Кам’янчани дізналися про порядок дій щодо захисту своїх прав у разі отримання нечесної платіжки за тепло чи гарячу воду та про те, що на сайті Міністерства юстиції України є онлайн калькулятор послуг (https://minjust.gov.ua/pages/calc-service), за допомогою якого можна самостійно вираховувати, скільки потрібно сплачувати за тепло та гарячу воду.
На офіційному веб-ресурсі Міністерства також можна отримати зразки документів, необхідних для того, аби відстояти свої права у разі, якщо постачальник комунальних послуг надішле платіжку, розраховану за завищеними тарифами.
Під час проведення заходу, мешканці міста були ознайомленні з діяльністю Кам’янського бюро правової допомоги й отримали інформаційні матеріали про систему БВПД та про правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!».