назад
19.01.18

«Виготовлення дорожньої карти соціальної підтримки осіб, засуджених до покарання не пов’язаного з позбавленням волі»

19 01 2018 1

Під такою назвою 18 січня відбувся круглий стіл в приміщенні Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Участь у круглому столі взяли: директор Козятинського місцевого центру Олександр Комар, заступник директора Наталія Драмарецька, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Марина Кобернюк, директор Козятинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ігор Гасюк, провідний фахівець з питань зайнятості населення Наталія Машталер, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Людмила Кудимець, працівники Козятинського міськрайонного відділу з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Сергій Фют, Михайло Дайнека, Ірина Сьомкіна, голова Козятинської міськрайонної організації товариства червоного хреста України Ірина Бочковська та представники ГО «Територія добра».

Круглий стіл відкрив Олександр Комар. Він висвітлив основні зміни, які відбулися у законодавстві України. Розповів, що з 07 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».  Зокрема, розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей.

Також, керівник нагадав, що безоплатна вторинна правова допомога полягає в отриманні захисту, складення документів процесуального характеру, представництва інтересів у судах, державних органах та органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.19 01 2018 2

Під час круглого столу піднімалися питання щодо допомоги особам, які звільнені з місць позбавлення волі у працевлаштуванні, вирішенні соціально-побутових умов та наданні юридичних, психологічних і медико-соціальних консультацій. Кожен з учасників мав змогу висловити свою точку зору та поділитися своїм досвідом. У результаті зустріч було досягнуто домовленості про співпрацю між установами та взаємообмін інформацією.

По завершенню круглого столу учасники сформували дорожню карту соціальної підтримки осіб, засуджених до покарання не пов’язаного з позбавленням волі та розробили спільний план заходів.

По завершенню заходу Марина Кобернюк розповіла присутнім про Всеукраїнський просвітницький проект Міністерства юстиції України «Я маю право!»».

Нагадуємо, Козятинський місцевий центр з надання БВПД працює за адресою: м. Козятин, пров. Кондрацького, 1а.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106