назад

Виховна година для учнів 7-их класів

112 грудня в рамках загальнонаціонального просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та Всеукраїнського тижня права фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області провели для учнів 7-х класів Херсонської загальноосвітньої школи № 32 виховну годину.

У вступному слові начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Іпатенко розказала про День прав людини, який відзначається 10 грудня на честь проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

2

Спікер звернула увагу учнів, що автором першої статті декларації «Всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах…» є український академік Володимир Корецький, який  згодом був обраний членом Міжнародного суду ООН, працював у Комісії ООН з прав людини, створив і очолив академічний Інститут держави і права, який сьогодні носить його ім’я.

3

Але ключовою темою стала проблема шкільного насильства або булінгу, з якою за останні кілька місяців в Україні стикалися 67% дітей у віці від 11 до 17 років, і 48% з них нікому про це не розповідали.

Що таке булінг? До чого він може призвести? Як запобігти проявам агресивної поведінки в учнівському середовищі? На ці та інші питання учні отримали вичерпні відповіді від фахівця системи БПД Херсонщини.

Переглянути презентацію можна тут:

4

По завершенні Олена Вікторівна закликала учнів не піддаватись на провокації булера, не замовчувати факти агресії, а відразу повідомляти батьків, вчителів, інших дорослих, бо  частіше жертвами насильства чи цькування стають закриті до спілкування діти. Неприпустимими є також байдужість та мовчазливе спостереження за проявами насильства.