назад

Виховна година на тему «Права та обов’язки учнів»

20170207 133810 новый размерУ рамках правопросвітницьких заходів у навчально-виховних закладах 07 лютого 2017 року для школярів 7 класу Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 в.о. директора Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Кудрицька провела виховну годину на тему: «Права та обов’язки учнів».

Мета заходу – підвищення обізнаності школярів щодо прав дитини та громадянина, профілактика правопорушень, запобігання домашньому насильству у сім’ї.
В.о. директора місцевого центру розповіла історію становлення прав людини та Конституції України, наголосила на основних правах та обов’язках дітей, поінформувала слухачів за вчинення яких саме правопорушень настає кримінальна відповідальність відповідно до законодавства України.
Розповідаючи про права та обов’язки дітей шкільного віку, Ольга Кудрицька наголосила на тому, що на перший погляд зовсім безневинні ігри можуть спричинити правопорушення і, навіть, злочини. Повідомила, що діти 12–13 років не підлягають кримінальній відповідальності, але, починаючи з 14 років, для неповнолітніх осіб передбачена кримінальна відповідальність за певні види злочинів. Особливу увагу приділила видам покарань та примусовим заходам виховного характеру, що застосовуються до неповнолітніх.
По завершенню виховної години в.о. директора Луцького МЦ відповіла на правові запитання, які турбували школярів.

20170207 135829 новый размер

Довідково:
Для забезпечення і реалізації своїх прав та інтересів громадяни можуть звернутися до Луцького місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, або зателефонувати за номером телефону (0332) 77-07-17.