назад

Виховна робота з засудженими в рамках Всеукраїнського тижня права

Драбівське БПД  пробація214 грудня 2018 року в рамках Всеукраїнського тижня права на базі Драбівського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» фахівцями Драбівського бюро правової допомоги проведено семінар для осіб, які відбувають покарання, не пов’язані з позбавленням волі на тему «Реалізація та захист прав людини».

У ході зустрічі обговорено причини повторної злочинності, через які люди опиняються на лаві підсудних та шляхи їх подолання. Присутніх ознайомлено з правовими наслідками, які чекають на них у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень. Особливу увагу зосереджено на важливості усвідомлення ними правових та соціальних норм, які є запорукою успішної ресоціалізації.

Роз’яснено, що ресоціалізація – це свідоме відновлення засудженого в соціальному статусі повноправного члена суспільства, повернення його до самостійного загальноприйнятого соціально-нормативного життя в суспільстві. Найголовніша мета проведення семінарів, лекцій, бесід в установах виконання покарань – виправити та перевиховати засуджених з тим, щоб після звільнення вони стали гідними членами суспільства. За допомогою виховної роботи закріплюються результати виховного впливу інших засобів виправлення — режиму, суспільно корисної праці, загальноосвітнього та професійного навчання — з наданням їм ідеологічного спрямування. Виховна робота сприяє формуванню у засуджених політичної свідомості, розширенню їх світогляду, вихованню поваги до закону, особистих інтересів з інтересами громадськими. Крім того, виховна робота покликана виховувати у засуджених почуття поваги до людини, переконання, що після звільнення кожний, хто побажає, зможе знайти своє місце в суспільстві, бути йому корисним.

По завершенню заходу фахівцями бюро забезпечено роботу дистанційного пункту доступу до БПД у приміщенні Драбівського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» та надано консультації особам, що перебувають на обліку.