назад
23.04.19

Вийшов друком буклет про медіацію у сімейних та спадкових спорах

mediasia Page 1Інформаційний буклет, з якого можна детально дізнатися про альтернативний спосіб виходу з конфлікту, випущено в рамках проекту «Забезпечення доступу вразливих груп населення до медіації у сімейних та спадкових спорах». 

Проект реалізується «Українською академією медіації» та правовим клубом PRAVOKATOR.Одеса у Вінницькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

«До процедури медіації доцільно звертатися практично в усіх цивільних спорах, учасники яких готові докласти зусиль для мирного вирішення конфлікту, без тривалого судового розгляду. Обмеженням для проведення медіації у сімейних конфліктах є випадки домашнього насильства», – підкреслив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Практично кожне шосте звернення, з яким торік зверталися українці для отримання правової допомоги, стосувалося сімейного права. Кожне десяте звернення – з питань спадкового права.

Куди можна звертатися за послугою з медіації? Що ви можете отримати в результаті такого механізму врегулювання конфлікту? Як можуть бути оформлені домовленості, досягнуті за результатами медіації? Відповіді на ці та інші запитання містяться у буклеті, що надрукований накладом у 5 тисяч примірників. Буклет поширюватиметься місцевими центрами та бюро БВПД в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Херсонській областях а також – у Києві, Львові, Дніпрі, Вінниці та Сумах, де місцеві центри БВПД спеціалізуються на наданні комплексної правової допомоги в сімейних та родинних відносинах.

Завантажити електронну версію буклету


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook                YouTube YouTube