назад

Вийшов в ефір перший випуск рубрики «Юридичний ранок» за участю фахівців системи БВПД Полтавщини

Ranok ZASTAVKA.mpg 000015141 768x512

05 квітня 2017 року заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Юлія Козаченко взяла участь у ранковому шоу «Ранок на Лтаві» телеканалу «Лтава».

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області веде постійний пошук нових, ефективних форм роботи, які спрямовані на правопросвітництво серед населення Полтавщини. Започаткування рубрики у телепередачі «Ранок на Лтаві» стало ще одним із кроків для проведення широкого інформування громадян про систему БВПД, її діяльність, роз’яснення норм чинного законодавства та механізмів їх реалізації.

Ранкове шоу виходить в ефірі ТРК «Лтава» вже близько 10 років. Це формат інформаційно-розважальної телепередачі, в якій полтавців знайомлять з актуальними подіями в житті міста, запрошують гостей до студії. В прямому ефірі полтавцям дають цінні поради, корисну інформацію для використання у повсякденному житті та дарують хороший настрій глядачам.

У ранковому шоу є низка корисних рубрик, які стануть у нагоді для кожного жителя міста, а саме: «Гості «Ранку на Лтаві»», «Мікс», «Народний кухар», «Територія жінки», «Здоров’я», «Музичний ранок», «Експрес урок», «Спортивний ранок», «Бюро порад», «Хвостики».

Рубрика «Юридичний ранок» знайомить телеглядачів із актуальними правовими питаннями сьогодення і саме участь у такій рубриці взяла участь фахівець Регіонального центру з надання БВПД.

«Кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Проте, далеко не всі знають, як цим правом скористатися. Звернення до юристів традиційно вважається справою витратною і складною, а в нинішній економічній ситуації значна частина громадян фактично належать до малозабезпеченої частини населення. Саме у такій ситуації у нагоді для громадян стає система безоплатної  вторинної правової допомоги» – зазначила Юлія Козаченко під час виступу.

 Під час ранкового ефіру фахівець системи БВПД розповіла телеглядачам про правові послуги, які надаються системою безоплатної правової допомоги Полтавщини, роз’яснила зміст понять первинної та  вторинної правової допомоги, поінформувала куди можуть звернутися жителі області за отримання юридичних консультацій, доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України, повідомила про категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Телеглядачі ранкового шоу також дізналися, як вони можуть скористатися послугами системи БВПД області, якщо за станом здоров’я вони не мають можливості особисто відвідати місцевий центр та бюро, зокрема, звернувши в телефонному режимі, або повідомити соціального працівника і зазначити, що мають бажання отримати юридичну консультацію вдома і відповідно фахівці місцевих центрів та бюро здійснять виїзд до клієнта.

«Система безоплатної правової допомоги є ефективним правовим інструментом задля захисту прав громадян, яким вони можуть скористатися звернувшись безпосередньо до Регіонального, місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги» – підсумувала Юлія Козаченко свій виступ.

Спілкування пройшло у невимушеній та  дружній атмосфері, та, безумовно, стало корисним для жителів міста, які відтепер більш поінформовані, куди їм слід звертатися за отриманням фахової юридичної допомоги.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Крім того, на Полтавщині працює чотири місцеві центри (Перший, Другий полтавські, Кременчуцький та Лубенський місцеві центри з надання БВПД) надають первинну (консультації, правове інформування) та вторинну правову допомогу у цивільних та  адміністративних справах та 23 бюро правової допомоги, які надають юридичні консультації та забезпечують доступ громадян до електронних сервісів Міністерства юстиції, що дає можливості отримати юридичні консультації у всіх куточках нашої області.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.