назад

Викладачам Конотопського політехнічного технікуму розповіли про систему безоплатної правової допомоги

KoM 2017 08 02 sustrich iz vikladachamy8 лютого 2017 року на базі Конотопського політехнічного технікуму Сумського державного університету пройшла  зустріч із викладачами закладу за темою «Система безоплатної вторинної правової допомоги в Україні».

Інтегратори Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина ВОЛІК та Оксана КОЗІНА розповіли присутнім, як працює система безоплатної правової допомоги в Україні та які повноваження покладено на місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги. Валентина ВОЛІК детально висвітлила питання про порядок звернення до місцевих центрів, порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги в кримінальних, цивільних та адміністративних справах, назвала категорії осіб, яким надається така допомога. Оксана КОЗІНА розповіла присутнім про випадки, з якими звертаються громадяни за правовою допомогою та, зокрема, зазначила, що в останній час збільшилася кількість звернень з питань захисту медичних прав громадян. Присутнім також була надана інформація про роботу електронних сервісів Міністерства юстиції та можливостей в отриманні інформації за  допомогою них.

KoM 2017 08 02 sustrich iz vikladachamy1

Директор технікуму Тетяна ГРЕБЕНИК відзначила, що в 2016 році із Конотопським місцевим центром було підписано  Меморандум про співпрацю, в рамках якого  реалізовано спільний соціальний проект підвищення життєвої компетентності підлітків м. Конотоп «Здоровий вибір». Вона зазначила: «В найближчих  планах спільної діяльності  –  проведення циклу заходів для батьків та студентів із числа осіб, які приймали участь у антитерористичній операції. Це дасть змогу розширити доступ до безоплатної правової допомоги учнів та батьків навчального закладу». Всі присутні отримали інформаційні матеріали з контактами центру. Для бібліотеки закладу було передано інформаційний довідник «Безоплатна правова допомога. Становлення та розвиток системи:  2011-2015 роки», який було видано Координаційним центром з надання правової допомоги.

KoM 2017 08 02 sustrich iz vikladachamy2

Довідково:
Адреса центру: 41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43.

Телефон:  (05447) 6-23-47

Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Юрисдикція Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

• м. Конотоп та Конотопський район,

• м. Буринь та Буринський район,

• м. Ромни та Роменський район,

• Липово – Долинський район,

• Недригайлівський район Сумської області.

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213 103