назад
27.04.15

Використання сучасних технологій у процесі надання БПД: практика на Тернопільщині

 

video-conferenceЗа ініціативою Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області проведена нарада з працівниками Управління Державної пенітенціарної служби в Тернопільській області щодо налагодження та якісного застосування відеоконференцзв’язку з установами виконання покарань під час надання адвокатами правової допомоги особам, засудженим до покарання у вигляді позбавлення волі.

Результатом наради стало те, що наразі налагоджено такий відеозв’язок з Копичинською виправною колонією № 112 та Чортківським слідчим ізолятором Управління Державної пенітенціарної служби в Тернопільській області. Так, уже 23 квітня в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області відбулось конфіденційне спілкування в режимі відеоконференції адвоката Павла Дзюби із засудженим, який відбуває покарання у Копичинській виправній колонії № 112. Адвокат Дзюба надає безоплатну вторинну правову допомогу засудженому (здійснення захисту за призначенням)  за дорученням центру № 404 від 22 квітня 2015 року, виданому на підставі ухвали апеляційного суду Тернопільської області від 8 квітня 2015 року. Даною ухвалою засудженому відновлено строк на касаційне оскарження вироку Тернопільського міськрайонного суду від 27 листопада 2012 року та ухвали апеляційного суду Тернопільської області від 17 липня 2013 року.

 «Використання сучасних технологій дозволяє оперативно провести конфіденційне спілкування адвоката з підзахисним без виїзду в місця несвободи, які територіально віддалені; а отже – зекономити час адвоката, кошти державного бюджету для відшкодування витрат на його поїзд, та в цілому зробити процес надання безоплатної вторинної правової допомоги засудженим клієнтам системи більш ефективним». – коментує директор Регіонального центру з надання БВПД у Тернопільській області Ірина Хондогій.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter