назад

Вимушеним переселенцям у Хотині розповіли про право на БПД

У Хотинській міській публічній бібліотеці провели тематичну зустріч із внутрішньо переміщеними особами на тему: “Захист прав ВПО”.

Із переселенцями поспілкувалася головна юристка сектору «Хотинське бюро правової допомоги» Кельменецького місцевого центру з надання БВПД Олена Німичко. Вона акцентувала увагу на тому, що внутрішньо переміщені особи мають право на безоплатну правову допомогу для вирішення різних питань. Це право гарантує стаття 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Отримати таку допомогу можна звернувшись до системи безоплатної правової допомоги, як безпосередньо в центр/бюро, чи проконсультувавшись із юристом дистанційно.

Також Олена Німичко розповіла внутрішньо переміщеним особам як скористатися різними сервісами системи БПД. Окрім того, під час тематичної зустрічі люди мали змогу проконсультуватися з юристкою із соціально-правових питань, які їх найбільше цікавлять: розірвання шлюбу, встановлення смерті на окупованій території, обов’язок сплати комунальних послуг, незалежно від проживання та ін.

  Довідково: як отримати безоплатну правову допомогу

Отримати усну консультацію з вашого правового питання можна у контакт-центрі системи БПД за номером: 0 800 213 103

Якщо вам зручно отримати правову допомогу письмово, напишіть у телеграм-бот

Або завітайте до найближчого з наших бюро: https://bit.ly/bpd_buro

Правові консультації можна переглянути на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid.

Тут зібрані усі сервіси доступу системи безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua