назад

Виплати пенсій відбуваються згідно з графіком

95-114 лютого 2018 року відбулось засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області. Заслухати підсумки роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області у 2017 році і завдання на 2018 рік запросили представників влади та партнерів. Зокрема керівництво Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області, представників крайової влади, організації профспілок області, ради Федерації роботодавців та ЗМІ. Також під час засідання колегії був присутній заступник Голови правління пенсійного фонду України.

Досить часто по допомогу з правових питань до фахівців системи безоплатної правової допомоги звертаються буковинці пенсійного віку, вони розпитують про можливі зміни у зв’язку з пенсійною реформою, чи вчасно матимуть змогу отримувати кошти тощо. Почути з перших вуст актуальну інформацію – з цією метою заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Жанна Патєхіна взяла участь у засіданні колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області .

Присутнім розповіли, що Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області фінансування виплати пенсій за лютий 2018 року відбувається згідно з графіком. Запевнили, що на належному рівні здійснюється контроль за виплатою пенсій внутрішньо переміщеним особам. Станом на 01.01.2018 року в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області на обліку перебуває понад 226 тисяч одержувачів пенсій. Далі йшла мова про те, що на особливому контролі перебуває питання дотримання термінів прийняття рішення про призначення (перерахунок) пенсій та скорочення цих термінів до 7 днів. Найкращих результатів в даному напрямку на думку фахівців пенсійного фонду за 2017 рік досягнуто Сторожинецьким, Герцаївським та Путильським підрозділами обслуговування громадян.

Звітували під час колегії і про те, що упродовж 2017 року проводились заходи, спрямовані на забезпечення належного рівня інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо основних принципів пенсійного законодавства, розяснення змін у пенсійному законодавстві у зв’язку з реформою, висвітлення стану наповнення та виконання бюджету Пенсійного фонду України.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).