назад

Виправдовувальний вирок

29.10.2014 MykolaichukНаші щирі вітання адвокату Миколайчуку Павлу Валерійовичу!

Завдяки його наполегливій праці був постановлений третій виправдовувальний вирок за дорученням Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області другий в цьому році. Перший за ч.2 ст.125 КК України у 2013 році, другий в лютому 2015 році підзахисний адвоката обвинувачувався за ч. 3 ст.187 КК України

Так, Павло Валерійович у кримінальному провадженні №12013060190000730 за дорученням Центру No006-0000892 від 09.10.2013 року здійснював захист громадянина Л., який обвинувачувався у вчиненні злочину кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України (санкція статті до 10 років позбавлення волі).

Органами досудового слідства Л. обвинувачувався в тому, що будучи раніше судимим за незаконний обіг наркотичних засобів, на шлях виправлення та перевиховування не став та маючи судимості, які у встановленому законом порядку не зняті та не погашені вчинив умисний злочин у сфері обігу наркотичних засобів. Так, у середині вересня 2013 року громадянин Л. придбав у невстановлений слідством особи наркотичний засіб – метадон, обіг якого обмежено, з метою його збуту. В подальшому декілька разів збував легендованим особам зазначений наркотичний засіб.

Завдяки наполегливій спільній роботі захисника та клієнта, адвокат домігся спростувати обвинувачення. Як наслідок 21 вересня 2015 року Брусилівським районним судом Житомирської області громадянина Л. було виправдано у інкримінованому кримінальному правопорушенні.

Так, у вироці суд зазначив, що надані докази обвинуваченням містять ряд порушень. Так, в обвинувачені вказано, що Л. збув наркотичний засіб раніше, ніж його придбав. Органом досудового слідства, так і не була виконана ухвала колегії Судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Житомирської області, так як не вказана особа якій обвинувачений збував наркотичні засоби. Що стосується легендованої особи, то суд при дослідженні матеріалів справи, не знайшов жодного документу, який би свідчив про проведення даних слідчих дій у даному провадженні, окрім повідомлення про їх проведення. Крім того судом встановлено, що в діях органу досудового розслідування вбачаються ознаки провокації до вчинення злочину. Також суд посилався на рішення Європейського Суду з прав людини у справі Веселов та інші проти Росії від 02.10.2012 р., рішення у справі Баніков проти Росії від 04.11.2010 р., рішення у справі проти Литви від 05.02.2008 р.