назад
08.12.15

Виправдувальний вирок у справі про нанесення тілесних ушкоджень – успіх адвоката з Полтавщини

Probotyuk DmytroНепорозуміння із працівницею медичного закладу могло коштувати чоловікові 3-х років позбавлення волі, однак, адвокат Дмитро Проботюк домігся для свого клієнта виправдувального вироку.

Адвокат Дмитро Проботюк на підставі доручення Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області №016-0003496 від 14.11.2013 захищав свого клієнта – батька 5-ти неповнолітніх дітей, якого обвинувачували у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 122 КК України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). Йому загрожувало покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Згідно обвинувального акту, 18.04.2012 обвинувачений клієнт адвоката Пробатюка, перебуваючи в палаті терапевтичного відділення Кременчуцької першої міської лікарні, у ході суперечки наніс лікарці тілесне ушкодження середньої тяжкості – травму руки. Непорозуміння виникло через те, що потерпіла намагалася забрати у чоловіка папірець зі скаргою на його матір (пацієнтку, що перебувала на лікуванні у даному медичному закладі), який сама ж йому і дала. Під час цієї спроби потерпіла й травмувала руку.

Сторона обвинувачення наполягала на тому, що клієнт адвоката Дмитра Проботюка вчинив цей злочинний намір умисне, що підтверджується і висновком комісійної судово-медичної експертизи № 1099 від 20.06.2013 року. Утім чоловік свою вину у вчиненні злочину не визнавав.

Визначившись із правовою позицією та узгодивши її зі своїм підзахисним, адвокат скористався своїм правом на збір доказів, в судовому засіданні наполіг на допиті близько 10 свідків (за свідченнями деяких із них, потерпіла сама спровокувала сутичку з обвинувачуваним, а під час інциденту махала кулаками та вдаряла ними по меблям, що й могло стати причиною отриманих нею травм) та безпосередньому допиті всіх експертів. А відтак – надав суду альтернативний висновок експертизи, який доводив невинуватість його підзахисного.

Автозаводський районний суд м. Кременчука Полтавської області взяв до уваги аргументи сторони захисту та 10.11.2015 року виніс виправдувальний вирок у справі у зв’язку з недоведеністю вини підзахисного адвоката Дмитра Проботюка у цьому злочині.

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter